Gazeta.pl   Forum   Praca   Fora eksperckie   Kariera inżynierów   inżynieria środowiska, pa...

inżynieria środowiska, parę pytań

Autor: melzo712 27.12.11, 14:43
witam serdecznie,
jestem na etapie wyboru studiów i bardzo gorąco zainteresował mnie kierunek inżynierii środowiska. Z racji mojego położenia rozpatruję dwie politechniki: warszawską oraz łódzką. Znając swoje możliwości, wyniki próbnych matur oraz progi punktowe z poprzednich lat, mogę stwierdzić, iż z dostaniem się na te uczelnie nie powinienem mieć problemu.
Wiadomo, że PW to prestiż, najlepsza uczelnia techniczna w kraju, no ale co za tym idzie, wyższy poziom. I tu nasuwa się pytanie: czy warto się bardziej męczyć dla samej renomy tej uczelni, czy może pracodawcy nie bardzo biorą pod uwagę prestiż danej placówki? No bo nie wiem czy warto męczyć się na pw, jeśli po pł będę miał takie same szanse na dostanie pracy.
Druga sprawa: czy to aby na pewno dobry, przyszłościowy zawód i która ze specjalizacji ( Ciepłownictwo, wentylacja, klimatyzacja i sieci gazowe czy Wodociągi i kanalizacja) są lepszym wyborem z perspektywy posiadania dobrze płatnej pracy? Nie ukrywam, że wolałbym wyjechać za granicę i tam prowadzić dalsze życie, czy w innych krajach (a może w którym najbardziej) też łatwo o pracę po inżynierii środowiska?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.