Gazeta.pl   Forum   Praca   Fora eksperckie   Kariera inżynierów   pytanie do inzynierow bu...

pytanie do inzynierow budownictwa-czy warto??

Autor: jurek899 17.01.12, 14:15
Witam
Mam 23 lata.Od ukonczenia szkoly sredniej pracuje na budowie w niewielkiej miejscowosci(6 tys mieszkancow).Na umowie o prace jako "brukarz"-jednak wiadomo jak to jest w firmach nie zawsze na papierku jest to co sie w rzeczywistosci robi. Jednakze na ewentualnym swiadectwie pracy bedzie wpis ze pracowalem i mam wiedze z duzo szerszego zakresu budownictwa(zajmujemy sie budowaniem nieiwelkich domkow od momentu wykopania fundamentow po wykonczenie wnetrz).W najbllizszej przyszlosci planuje zrobic podstawowe uprawnienia sepowskie. W troche dalszej przyszlosci uprawniena spawalnicze i zmiane pracy na zwiazana z tym kursem. I zblizajac sie do sedna sprawy rozpoczolem w tym roku studia zaoczne na kierunku "budownictwo" na Politechnice Krakowskiej. W zwiazku z tym pytania:
1Czy po ukonczeniu ich bede mial szanse bez znajomosci znalezc jakas wmiare dobrze platna prace w zawodzie( bede mial juz wtedy conajmniej 8lat doswiadzcenia na budowach roznego typu. Chodzi mi o kwoty min 2500 netto na poczatek czy raczej moge pomarzyc.??
2.Czy warto jest sie mordowac te 4 lata godzac prace po 11 godzin na budowie i nauke:/ czy rynek jest juz tak przesycony ze niewarto(zaznaczam ze lubie prace na budowie...tyle ze w przyszlosci chcialbym to robic za troche wieksze pieniadze i nie w charakterze zwyklego pracownika??
Pytania moje kieruje w zwiazku z tym ze codzien zastanawiam sie czy wybralem dobra droge poniewaz mam mozliwosc wyjazdu za granice w celach zarobkowych. Niechcialbym zeby czas poswiecony na ta nauke poszedl na marne. Zarabiam teraz powiedzmy do 2 tys netto- nie wyobrazam sobie sytuacji ze po 4 latach nauki bede musial zaczynac od najnizszej krajowej jak wiekszosc inzynierow swiezakow.(wszak bede mial juz wtedy wiedze teoretyczna i nie mala wiedze praktyczna) Za odopowiedzi z gory dziekuje:)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • pytanie do inzynierow budownictwa-czy warto?? - jurek899 17.01.12, 14:15

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.