Gazeta.pl   Forum   Kobieta   Eksperckie   Perfekcyjny makijaż   Typy urody i kolory szminek

Typy urody i kolory szminek

Autor: Gość: mokka IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 19:01
Ostatnio moja koleżanka udała się do wizażystki, która określiła jej typ urody i kolory, które ją wydobędą. Faktycznie koleżanka w "nowym" makijażu i ciuchach wygląda o wiele lepiej :) postanowiłam poczytać trochę w internecie i odnaleźć swój typ urody. Niestety mam wrażenie, że żaden nie pasuje, chyba jestem jakimś dziwolągiem :) mam średniobrązowe włosy, które "normalnie" mają lekko fioletowy odcień, w słońcu są natomiast lekko rudawe (naturalny kolor). Oczy czysto zielone z czarną obwódką, brwi i rzęsy brązowe - rzęsy wręcz jasnobrązowe. Skórę dość jasną (zwykle kupuję podkłady "drugi-kolor-za-najjaśniejszym" :)), ale o żółto-oliwkowym zabarwieniu. Nie mam żadnych piegów, opalam się łatwo, od razu na szaro-brązowy kolor. I teraz zagadka - co to za typ urody? Pytam, gdyż zależy mi na odpowiednim dobraniu kosmetyków kolorowych - do tej pory malowałam się szarymi cieniami + szminka w kolorze fuksji, albo brązami/złotem + bezbarwny błyszczyk. Tusz do rzęs czarny. Teraz po przejrzeniu kilku stron i paru wątków na tym forum zastanawiam się, czy pasowałaby mi szminka w kolorze ceglastym? Może czarny tusz zastąpić brązowym?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.