Gazeta.pl   Forum   Społeczeństwo   Żałoba, strata, osierocenie   to niesprawiedliwe!!!!!!!!!!...

to niesprawiedliwe!!!!!!!!!!!!!

Autor: zalamana1504 19.04.11, 02:06
Witam...dłuższy czas mnie tu nie było.Ostatni raz pisałam, gdy odeszła moja najdroższa Mamusia/45/, przegrywając walkę z tym wstrętnym raczyskiem a to już minęło prawie 8 miesięcy...Do dziś trudno oswoić mi sie z tą myślą, zwłaszcza że Taty/44/ też już nie mam,zmarł 5lat temu...a tu spotkały mnie dwie kolejne tragedie! 2lutego odszedł moj dziadek/66/, zaledwie 5 miesięcy od mamy...dziadek chorował na nowotwor, także Jego śmierć nie była dla Nas zaskoczeniem, pozwoliliśmy Mu odejść spokojniei wśrod swoich najbliższych, choć nie mogliśmy pogodzić się z myślą, dlaczego Mama zabrała go tak szybko do Siebie! Najgorzej było mi w tym wszystkim zal babci, bo jak dotąd zawsze miała przy sobie meża i corkę, a teraz pozostało Jej mieszkać samej, z dobijającymi myślami...nie potrafiła pogodzić się ze śmiercią dziadka, nie było nieprzepłakanego dnia ani jednej przespanej całej nocy...Ja całe życie babcie i dziadka traktowałam jak swych drogich rodzicow, chyba nie było dnia żebym Ich nie odwiedziła. Dodam, że dziadkiem i mamą do samego końca opiekowałam się tylko ja, najlepiej jak tylko mogłam...codzienne odwiedziny na cmentarzu jeszcze bardziej pogłebiają moj smutek i bol...myślałam sobie, że skoro życie mnie już tak doświadczyło, to nic mnie już nie zaskoczy, a jednak myliłam się! Wczoraj odeszła Babcia/65/, najdroższa mi osoba...nikt się tego nie spodziewał!Jestem w szoku i w jakimś amoku i jeszcze ten fakt do mnie nie dociera. Dlaczego Dziadek tak szybko zabrał Ją do Siebie??? Komu będę teraz zwierzać się ze swych problemow? Z kim będę oglądała Nasz ulubiony serial? Kogo będę odwiedzać skoro zostałam sama na tym okrutnym świecie? Mama ze swoimi rodzicami są już pewnie szczęsliwi Tam...a co ze mną? Po co żyć, skoro wszystko co najważniejsze przestało istnieć?Nie wyobrażam sobie środy, dnia w ktorym zobaczę moją najukochańszą babcię po raz ostatni.Nie chce się z nią żegnać,nie chce, nie potrafię...to tak bardzo boli stracić trzy najbliższe i najważniejsze osoby w przeciągu niespełna 8 miesięcy...Dlaczego ???????Czy ktoś potrafi mi na to odpowiedzieć?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.