Chciałem się podzielić opinią, niestety negatywną o warsztacie w Szczecinie przy ul. Świerczewskiej. Ponieważ miałem awarię silnika związaną z przegrzaniem, a byłem 500 km poza miejscem zamieszkania, wyszukałem w necie wspomniany warsztat. Awaria na tyle poważna, że wymienili mi silnik. Zaproponowali, że go znajdą i wymienia, a ja przyjadę tylko po odbiór. Ledwo nim wróciłem, samochód kopcił na czarno, zalali olej dużo ponad stan, więc ciągle pojawiał się komunikat, silnik przechodził w tryb awaryjny. W Łodzi starałem się go ratować jak się da. Początkowo miałem pomoc tel. ze Szczecina ale wszystko skończyło się na obietnicach. Włożyli mi stary silnik z korozją na cylindrach i pękniętą głowicą(z zewnątrz pięknie wypucowany). Wpędzili mnie w kolejne duże koszty obiecując pokrycie tych napraw. Mechanik w Łodzi zdjął głowicę i wysłał do Szczecina do naprawy, niestety wróciła uszkodzona. Skończyło się tylko na obietnicach. Za nic nie zwrócili. Oszukali mnie i Serwis w Łodzi
Nie polecam takiego warsztatu!!! Uznali pewnie, że jestem spoza Szczecina i można mnie naciąć na sporą kasę. Sytuacja trwa od początku maja i do dziś nie poczuwają się winni.
Chwalili się doświadczeniem w pracy w serwisie w Berlinie ale nie mają pojęcia o diagnostyce i technologii naprawy silnika. Wypuścili mnie z odkręconą automatyczną skrzynią i w ogóle nie zamocowaną chłodnicą.
Unikać ich z daleka!!
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.