Pewnie powinnam zapytac na forum fotograficznym ale nie bardzo chce mi sie rejestrowac. Zastanawiam sie nad zakupem nowego aparatu, ktory ma mi sluzyc do robienia zdjec, glownie na koncertach. Posiadam zwykly cyfrowy aparacik Pentaxa ale ma tylko zoom optyczny 3x, slaba stabilizacje i w ogole zdjecia robione z wiekszej odleglosci sa zamazane zazwyczaj. Najpierw myslalam, zeby kupic sobie lustrzanke a po obejrzeniu w sklepie te sa troche ciezkawe i nie mieszcza sie do torebki niestety. Obejrzalam sobie tez fajne hybrydy np. Lumix FZ48 z zoomem 24x i moze by mi sie takiaparat wystarczyl. Wiadomo, lustrzanki sprzedaja zazwyczaj z jednym okietywem 18-55mm a wiekszy trzeba dokupic, nie wiem, ktory obiektyw ma zastosowanie do sal koncertowych (od malych po bardzo duze - w sensie sale) no i zeby nadawal sie tez na festiwale na swiezym powietrzu. Jesli potrzebny duzy obiektyw to chyba jednak wolalabym hybryde bo nie chce mi sie taszczyc torby ze sprzetem na kazda okazje ...
--
Życie nie powinno być podróżą do grobu, w trakcie której tracimy czas na to, aby dotrzeć do niego cało i zdrowo, z atrakcyjnym, dobrze zachowanym ciałem. Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto!
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.