Dodaj do ulubionych

"problem"z chlebem

22.09.10, 16:58
Witam.Pisze tu bo mam nadzieję że ktoś mi podpowie co robię źle.Od jakiegoś czasu piekę chleb na zakwasie.Chleb przepyszny,ale skórka biała dosłownie.Nie chodzi o to że się nie rumieni(o to też)ale po upieczeniu robi się całkowicie biała.Jeśli ktoś wie jaki błąd popełniam,będę wdzięczna za odpowiedź.
--
Pomóżmy Kacperkowi nk.pl/profile/27099545/gallery/album/2/72
Edytor zaawansowany
  • 07.11.10, 08:55
    Powiadają i śpiewają, że nie z każdej mąki będzie chleb.
    --
    F23
  • 07.11.10, 09:12
    Dziękuję,bardzo konkretna i wyczerpująca odpowiedź.
    --
    Pomóżmy Kacperkowi nk.pl/profile/27099545/gallery/album/2/72
    www.tvp.pl/opole/aktualnosci/spoleczne/chory-kacperek/2784266
  • 14.11.10, 21:08
    hmmmm
    nie wiem....

    podaj jaki masz przepis na chleb, krok po kroku jak go robisz, może wspólnie coś wymyślimy smile
    --
    Ucywilizowany dziki to najgorszy ze wszystkich dzikich... tongue_out
  • 12.03.14, 19:30
    ja po 15 minutach w piekarniku smaruję chleb oliwą - za pomocą pędzelka i piekę dalej normalnie. skórka robi się pięknie rumiana
  • 12.03.14, 19:31
    właśnie zobaczyłam, że to stary wątek, ale może ktoś skorzysta
  • 26.05.15, 09:08
    może to wina tego, że jest trochę za duzo maki na wierzchu?
    Ja zawsze jeszcze przecieram bochenek (przed wstawieniem do piekarnika) mokrymi dłońmi.

    --
    Delektuj się smakami!

    ffstore.pl

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.