• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Śledzie sałatki sledziowe Dodaj do ulubionych

  • 19.12.08, 10:14
    Dajcie kobiety przepisy na ŁATWE i PYSZNE dania ze śledzi smile.
    Szybko, szybko, bo robię listę zakupów na święta. Dzięki!!
    Zaawansowany formularz
    • 19.12.08, 12:04
      idziesz do sklepu.
      szukasz polki ze sledziami
      wybiersz
      w occie, w majonezie, w pomidorach....jakie se chcesz
      szybko, smacznie a jak czysto!!!!!!!!
      --
      Mały Rozumek, Wielki Charakter i
      href="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;31/st/20081210/n
      /Maciej/k/cbf1/age.png">Maciuś</a>
      • 19.12.08, 12:09
        w domu mam przepis, dam pozniej
        --
        Witaj moje Słonko
        Stefanek
        • 19.12.08, 19:04
          To ja czekam smile.

          Margo - ja nie chce sklepowych, one mi za bardzo "sztuczyzną"
          zajeżdżają. Poza tym niech będzie, ze coś sama "ugotuję" wink na
          Wigilię,, hihi...
    • 19.12.08, 13:14
      Ja uwielbiam w sosie tatarskim. Kupuje sledzie marynowane, kroje na male
      dzwonki. Ogorek surowy, cebulke i ogorek kiszony kroje w drobniuta kosteczke,
      dodaje swiezy koperek i mieszam z majonezem. Podaje sledzie przykryte takim
      soesm i jest pyszne. Mozna tez robic bez ogorka kiszonego.
      --
      Moje robaczki
      ♥Igunia♥ i ♥Zuzia♥
      wyglądają tak
      • 21.12.08, 21:10
        popisowe mojej mamy!
        ja to robię na dużą ilość bo musze obdarować pół rodziny i dla nas ma jeszcze
        zostać!

        2 kg śledzi
        1,5 kg pieczarek
        0,5kg cebuli
        koncentrat pomidorowy a najlepiej to ze dwa np łowicza słoiczki
        no wiadomo że sól i pieprz wink

        pieczarki obrać i pokroić w dużą kostkę, cebulę też. lekko zalać olejem, co by
        na sucho nie dusić, no i dusić wink aż cebula zmięknie. dodać koncentratu
        pomidorowego, sól pieprz. nie za dużo soli bo wiadomo że śledzie słone!
        pogotować jeszcze żeby przeszło wszystko i odstawić do wystygnięcia. chłodne
        wymieszać z pokrojonymi w paski śledziami. dobre są już następnego dnia, ale
        wiadomo że najlepsze będą po dwóch wink
        podobno pycha! podobno, bo ja śledzi nie cierpię wink Smocznego!!
        --
        BJUUTIFUL
        Protect MeFrom What I Want SUCKERLOVE
        http://tickers.smyki.pl/s/21099/21867.jpg
        • 21.12.08, 21:59
          proporcje wg uznania
          wymoczone śldzie pokroić
          cebule czesc podroic w krazki a czesc w kostke- i te zeszklic na
          oleju, wystudzic
          przyprawy-po łyżeczce majeranku, pieprzu, jalowiec, papryki
          czosnek rozetrzec z solą, dodac do oleju-ok szklanki, do tego
          cebulka zeszkolona
          układać warstawmi w słoiku
          śledzie, cebula krazki, przyprawy, zalać odrobiną oleju
          zostawić w lodówce aż się przegryzą 2-3 dni
          --
          Witaj moje Słonko
          Stefanek
        • 22.12.08, 20:52
          to się robi z śledzi matiasów?
          --
          Maja -Słońce Ty Nasze!!!
          OdKuchni...
          • 22.12.08, 21:21
            tak ja robiłam z matjasów
            moje są w lodówce i musze odpedzac M zeby nie podjadałsmile
            --
            Witaj moje Słonko
            Stefanek
          • 22.12.08, 21:29
            tak wink no i wymoczonych oczywista! wink
            --
            BJUUTIFUL
            Protect MeFrom What I Want SUCKERLOVE
            http://tickers.smyki.pl/s/21099/21867.jpg
    • 21.12.08, 22:10
      pycha
      -tuńczyk w sosie własnym
      -10dkg sera zółtego
      - majonez
      -5 jaj
      -cebula

      układamy warstwowo od dołu lecąc big_grin
      1. białka zetrzec na grubej tarce popieprzyc posolic
      2.zółty ser na cienkiej tarce
      3. pół porcji tuńczyka
      4. majonez
      5. cebula drobno posiekana
      6. tuńczyk again smile
      7. majonez
      8. zółtka na drobnej tarce
      smacznego smile


      --
      stwory
      dwa wink
    • 22.12.08, 14:30
      Dzięki, dzięki!!
    • 24.12.08, 00:01
      dzisiaj je właśnie zrobiłam i piszę z pamięci:
      8-10 sledzi (majtasów smile)
      SOS
      -2 spore cebule
      -trochę ogórków konserwowych
      -trochę grzybków z octu
      -2 ząbki czosnku
      -pół szklanki oleju
      -5 łyżek keczupu
      -2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
      -łyżka spora musztardy
      -paczka rodzynek
      -sól,pieprz,cukier do smaku

      śledzie moczymy,kroimy na kawałki jakie kto lubi
      sos robi się prosto dodawajac wszystko po kolei z przepisu (krojąc
      co trzeba,mieszając itp. oczywiście)
      po zrobieniu sosu wrzuca się do tego wymoczone i pokrojone sledzie
      odstawia i konsumuje na następny dzień
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.