Dodaj do ulubionych

Wprawdzie powidel nie zamierzam robic...

17.09.10, 10:29
www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=1008
bo 10 godzin nie bede sliwek dusic, ale na koncu jest dobra rada czytelniczki:

Zamiast robic powidla na plycie kuchenki, to mozna je wstawic do PIEKARNIKA
i nie trzeba bedzie mieszac.
Edytor zaawansowany
  • pragata 17.09.10, 11:59
    ....w ten sposób robi się powidła bez cukru...
    Sama tak nie robiłam,ale koleżanki i owszem......odpowiedni płaski rondel lub brytfanka jak do mięsa(polewana nie metalowa) i najmniejszy płomień lub temp......
    Zapach jest,a robota sama się robi.....podobno....
    --
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/BTLJ44kIubdKIAKALA.jpgPierwszym warunkiem szczęścia jest
    rozsądek.
  • pia.ed 17.09.10, 17:33
    Taki latwy sposob, to moze i ja sprobuje? smile
    Nie wiem tylko czy ze sliwek, bo ostatnio na targu byly dosc drogie ...
    ale nigdy nic nie wiadomo...
    Na moim rynku sprzedaja Arabowie i Turcy
    i ceny moga sie zmienic z dnia na dzien - zalezy od tego czy sa nadwyzki w magazynach.
  • pragata 17.09.10, 18:08
    ...w Polsce są po 2-3 zł. na rynku i nasze,polskie....

    A nie ma tam naszych węgierek,tzn u ciebie na targu....
    --
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/BTLJ44kIubdKIAKALA.jpgPierwszym warunkiem szczęścia jest
    rozsądek.
  • marii51 18.09.10, 09:58
    jeśli już to , wybrałabym brytwankowe w piekarniku tyci gaz i może nie trzeba byloby tak pilnować jak w garnku ?

    ~~~~dziś w tv podpowiadano na ognisku w kociołku
    hmmm .. też pomysl watry sprawdzenia, ale pilnować lekko palącego się żaru - ufff ,
    to mieć trzeba tez cierpliwość -
    " ale bez pracy nie ma kołaczy"
    --

    a gdyby tak nieba przybliżyć
  • pragata 18.09.10, 10:43
    ....ale za to jaki zapach i smak....
    Taki lekko podwędzany dymem z ogniska; i przyjemność i korzyść z siedzenia przy ognisku.....
    Jestem za może spróbujemy.....
    --
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/BTLJ44kIubdKIAKALA.jpgPierwszym warunkiem szczęścia jest
    rozsądek.
  • pragata 19.09.10, 20:00
    ....wczoraj próbowaliśmy,ale zabrakło nam determinacji w mieszaniu i czekaniu,3/4 wyjedliśmy
    nim odparowało,potem młodzi mieli pilnować i garnek kociołek przypalony na amen znalazł się rano w pięknie wygaszonym i podmiecionym ognisku....
    Wniosek,to są powidła dla utrudniających sobie życie.......na działce odpada.....
    --
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/BTLJ44kIubdKIAKALA.jpgPierwszym warunkiem szczęścia jest
    rozsądek.
  • mala200333 19.09.10, 18:27
    ..jednak ja kupuje...
    --
    Kocham ksiazki Remarquea

    forum.gazeta.pl/forum/f,99957,Milosnicy_ksiazek_Remarque_a.html

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka