Dodaj do ulubionych

Kotlety musztardowe.

09.02.10, 11:11
Jadła któraś?
Ja planuję dziś na obiad zrobić wink
--
„Od wina tyś łatwa dziewczyna, a od wiśniówki tyś dzieckiem tirówki, a od
jabola ciężka twa dola, a od szampana pawie do rana, a od absyntu tyś córą
Koryntu”.
Edytor zaawansowany
  • mama_vinca 09.02.10, 11:20
    moje wlasnie leza w lodowce w marynacie.Ja dodaje jeszcze troszke
    ketchupu i miodu.
    --
    http://dl10.glitter-
graphics.net/pub/496/496480jrt694jsq1.gif
  • aguacate 09.02.10, 19:20
    W niedziele robilam, z przepisu z Nigelli Express. 30 minut i Mniam!
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/rd/oc/knav/SIiinZgkj1BhMpbzJB.jpg
  • pina_colada88 09.02.10, 19:23
    Mi dziś nie wyszło, bo pojechałam na obiad do babci wink
    Ale moje kotlety będą z biedronkowego przepisu.
    I chyba inne niż Twoje.
    Zamiast jajek będzie właśnie musztarda.
    --
    „Od wina tyś łatwa dziewczyna, a od wiśniówki tyś dzieckiem tirówki, a od
    jabola ciężka twa dola, a od szampana pawie do rana, a od absyntu tyś córą
    Koryntu”.
  • rybalon1 09.02.10, 19:23
    a mogę prosić ładnie o przepis smile
  • aniuta75 09.02.10, 19:24
    Chyba mnie jakieś przepisy ominęły! Dawać mi tu smile.


    --
    LUBISZ
    SIĘ BAĆ?
  • aguacate 10.02.10, 00:22
    Moj jest wyjatkowo prosty:

    Kotlety rozklepac, ale troche, nie na grubosc kartki. Posolic,
    popieprzyc, obsmazyc chwilke doslownie na rozgrzanej patelni.
    Przelozyc na talerz i trzymac w cieple. Na patelnie wylac cydr (w
    przepisie Nigelli, ale ja cydru nie lubie i nie moge dostac), albo
    piwo smile. Gdy odparuje troche, dodac smietane i musztarde dijon,
    wymieszac, zredukowac sos. Wlozyc kotlety, i potrzymac je w sosie,
    na wolnym ogniu, jeszcze z 5 min. Tak akurat, jak ziemniaki sie
    dogotuja smile
  • margotka28 10.02.10, 08:51
    brzmi pysznie. zrobię w sobotę.
  • pina_colada88 10.02.10, 09:09
    Mój jest inny.
    Postaram się za parę minut wrzucić jak zeskanuję.
    --
    „Od wina tyś łatwa dziewczyna, a od wiśniówki tyś dzieckiem tirówki, a od
    jabola ciężka twa dola, a od szampana pawie do rana, a od absyntu tyś córą
    Koryntu”.
  • pina_colada88 10.02.10, 09:23
    A jednak napiszę wink

    - 1 opakowanie kotletów schabowych
    - pół pęczka pietruszki
    - 2 ząbki czosnku
    - 3 łyżki musztardy
    - 2 szklanki bułki tartej
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

    Kotlety płuczemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem.
    Musztardę mieszamy dokładnie ze zmiażdżonym czosnkiem i powstałą masą smarujemy kotlety.
    Następnie panierujemy je w bułce tartej zmieszanej z dokładnie posiekaną pietruszką. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/qg/fd/jlje/dynbH5RzpaqUbVesCB.jpg
    --
    „Od wina tyś łatwa dziewczyna, a od wiśniówki tyś dzieckiem tirówki, a od jabola ciężka twa dola, a od szampana pawie do rana, a od absyntu tyś córą Koryntu”.
  • gorgolka 10.02.10, 10:24
    ja kiedyś na podobnej zasadzie robiłam keczupowo-niewiadomojakie.
    Fakt, były z piersi, ale schab też tak można. Robiłam czyszczenie
    lodówki i wrzucałam co miałam.

    Rozbity kawałek włożyłam na chwilę do miseczki gdzie był wymieszane:
    trochę ketchupu, maggi, resztka musztardowej marynaty do mięs w
    płynie, troszkę miodu i różnych przypraw. Chodziło nie o
    zamarynowanie tylko żeby oblepiły mięso i żeby się panierka trzymała.
    Fakt, bułki tartej też nie miałam ale miałam resztkę mąki
    kukurydzianej i w tym opanierowałam. Pyszności.
    Potem już wiele razy robiłam takie coś, jako oblepiacz służył
    różnie: koncentrat pomidorowy z musztardą, innym razem keczup sam,
    innym resztka sosu chili.
    Polecam jak jajek w domu braknie. Z tego sosiku i mąki kukurydzianej
    robi się naprawdę fajowska niby panierka
    --
    "jeśli jesteś pracowity jak pszczoła, harujesz jak wół, a z pracy
    wracasz zmęczony jak pies - idź do weterynarza, bo prawdopodobnie
    jesteś osłem!"

    www.suwaczek.pl/cache/65d1463e2f.png?html
  • madame_zuzu 10.02.10, 09:21
    a czy takie kotlety w sosie na bazie piwa mozna dać dziecku ? Alkohol
    chyba wyparuje nie?

    a i jakie mięso to ma byc? Schab czy inne?
    --
    Człowiek, który pijany nie jeździł od pętli do pętli nie wie co to
    życie. ( Bydle radzi- FB)
  • exotique 10.02.10, 09:56

    > a czy takie kotlety w sosie na bazie piwa mozna dać dziecku ? Alkohol
    > chyba wyparuje nie?

    mozna.
    wyparuje.
    ja robie wiekszosc sosow z dodatkiem wina. alkohol sie ulatnia, pozostaje smak.

    a moze byc rozne mieso- kurczaki, indyk, schab, nawet do stekow z poledwicy
    wolowej sos dobry.
    albo do poledwiczek wieprzowych big_grin

    --
    moja szwajcaria

    dalam sie wymaglowac smile
    --

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.