Dodaj do ulubionych

nasączanie biszkoptu

13.07.12, 14:15
czy biszkopta, jak zwał tak, zwał, jeden pies, każdy wie o co chodzi

ja już wiecie będę robić tort dla córy, przepis na biszkopt jest, krem również, ale jak nasączyć, czym i ile? żeby nie było ani za suche, ani za mokre - kiedy dość??
--
Sex & Drugs & Rock & Roll!
Edytor zaawansowany
  • aniuta75 13.07.12, 16:19
    Ja nie nasączam. Ale i biszkopt wychodzi ok i krem się trzyma kupy, więc nie muszę smile.
    Jak to ma byc dla dzieci to może najprościej - herbata z cytryną, mocno posłodzona smile. Tylko nie wrzątek smile.

    --
    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/lh/mb/wvld/X11gbW8PSa1dAbpcMX.jpg
  • bei 13.07.12, 16:25

    Jesli tort bedzie zjedzony w ciagu dwoch dni- to mozesz nasaczyc kompotem z brzoskwin lub ananasow (z tych marynowanych w puszce)
    Mozna kawą, można herbatą, mozna skropic sokiem-a musisz nasączac?
    Jak tort z mokrą masą to zrobic go szybciej-na 2-4 godziny przed podaniem i biszkopt pięknie zaabsorbuje wilgoc z masy).

    --
    olaromanska.blox.pl/html

    www.dlaleszka.cba.pl/
  • mme_marsupilami 13.07.12, 16:22
    Nasaczam syropem z brzoskwin w puszce, a jak dla doroslych to wodka - ok 1 -2 lyzki na biszkopt.
    --
    Mój sposób na kryzys:
    Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.

    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ij/xd/byhj/95h3tYgolzoIAY0PqA.jpg

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka