Dodaj do ulubionych

No a co gdyby tak

28.12.13, 17:58
Posiekać tę resztę bigosu, czyli zbigosować, i machnąć jaki kulebiak? Robim? Robim!
Obserwuj wątek
      • magdolot Re: No a co gdyby tak 29.12.13, 00:36
        Nie ma bigosu :( Jest zhoug, kefta i baharat są galangal, cytrynowe trafsko i zielona kolendra. Będę kolendrować kolędować miast. Wleję mleko kokosowe i wsypię imbira. F cokolwiek się napatoczy pod oczy.
    • damakier1 Re: No a co gdyby tak 29.12.13, 00:39
      A ja myślę, że jak może być kulebiak z farszem mięsnym i moze być z kapustą i z grzybami, to nikt jemu nie zabroni być z bigosem. Śmiało Czeci możesz robić. Sama bym zrobiła, ale mi się już nic robić nie chce.
      --
      "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
      (aut.: ToJaJurek)

      Wrona i inne zwierzaki
      • magdolot Re: No a co gdyby tak 29.12.13, 00:57
        Zależy albowiem KTO robi i JAKIE ma wyobraźnię. Se poradzi On. Zapewne już mlaszcze.

        Się muszę pochwalić, żem pyszny gulgulasz tajski kurczęcy wykonała z jentyka, bo kury nie dawali i nie mając pojęcia o ichniejszej kuchni innego niż smak ze przyjęcia. Ino chili mniej dałam ze względu na siwy włos Tygrysa, no, żeby się nie usmażył.
        We Wiliją po wyrypie żem upichciła barszcz, się go cedziło przez zęby, a chłopy zrobiły pożal się boże łososia z paćkowatym ryżem, bo małż się uparł gotować na sypko i morzem sałaty [w nagrodę za zjedzenie ryżu dawano prezenty], a żebym się nie paćkała z kluskami z makiem, germknodel był... Po słąku na górszczycie pyszny.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka