mam dwoje dzieci i meza hazadrdziste
kupilismy wspolnie mieszkanie wlasnosciowe 4 lata temu, w dalszym ciagu splacamy kredyt tez wspolny,
maz niedawno zadluzyl sie na 100tys w roznych bankach , chcac zabezpieczyc sytuacje swoja i dzieci chcialam zapytac czy moge przepisac mieszkanie na siebie po tym jak maz sie go zrzeknie na rzecz mnie i czy ja w tym momencie moge czuc sie pewna ze nikt na mieszaknie mi nie wejdzie? i czy ja tak samo odpowiadam za jego dlugi mimo to ze on sam nabral tych kredytu pod moja niewiedza?
pomozcie bardzo prosze
nie wiem c mam robic
maz proponuje wziac kredyt konsolidacyjny ktory rowniez pochlonie reszte kredytu hipotecznego, moze i bylby to dobry pomysl ale nie wiem jak mam sie zabezpieczyc?
czy jezeli przepisze na siebie mieszkanie to maz moze wziasc na siebie kredyt konsolidacyjny z moja hipoteka (oczywiscie gdy ja sie zgodze) czy to dobry pomysl?
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.