Gazeta.pl   Forum   Dom   Eksperckie   Notariusze   testament z wydziedziczeniem

testament z wydziedziczeniem

Autor: ricol 25.11.11, 12:16
mama wydziedziczyła dwoje rodzeństwa, (2 braci ) powód okradanie branie kredytów nie płacenie, mieszkanie za friko itp.Spadkobiercami jestem ja i mój brat.
1-sza sprawa odbyła się w pażdzierniku, brat wydziedziczony powiedział, że przymusiłem mamę, sąd nakazał na dostarczenie dowodów, drugi brat nie stawił się.

wczoraj druga sprawa ,brat nie dostarczył dowodów ale dalej podtrzymuje a następny jaśnie pan też podtrzymuje, że przymusiłem. Ma 2 tyg na dostarczenie dowodów.

wszystkie dowody odnośnie kradzieży podrabiania czeków(sprawa kupę lat temu) itp są w banku, wiadomo nie mam dostępu.

nie wiem, ale odniosłem wrażenie, że sąd jest stronniczy, nie dopuszcza mnie do głosu.

czekam te 2 tyg. i idę do sądu zobaczyć co napisał brat.

pytanie, czy mogę odnieść się również do "zarzutów" i dostarczyć lub wskazać bank?

czy czekać do sprawy.Sprawa dziwna, bo tylko mnie obarczają a 2-giego brata, który jest spadkobiercą nie. Zresztą ten brat siedzi cicho (w życiu bym się nie spodziewał, że tak się zachowa).

spełniam wolę mamy i obiecałem, że zrobię porządek a jak na razie nic nie mogę. Wyrzucili mamy rzeczy wszystko zaczęli robić remont interwencja policji na trochę zatrzymała.Zostałem sam

nie mieszkam tam i nie mam zamiaru ale moją część po tacie też "użytkują" przez 20 lat bez żadnych opłat itp

może ktoś jeszcze mi podpowie co mógłym jeszcze zrobić/ obawiam, że brat wydziedziczony znów wyjedzie do Belgii i sprawa będzie odroczona.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.