Gazeta.pl   Forum   Dom   Eksperckie   Notariusze   Departament dróg chce zabrać część grunt...

Departament dróg chce zabrać część gruntu

Autor: szrekusik 03.12.11, 10:18
Witam,
problem mój polega na tym, iż Departament dróg (nie wiem dokładnie czy to oni), w celu budowy drogi, chcą przywłaszczyć część gruntu moich rodziców. (powierzchnia ok. 30m na 2m). Teren ten znajduje się tuż przy drodze. Tato mój przesunął trochę płot wgłąb działki, by nie znajdował się blisko drogi, ale w miejscu granicy posadził brzozy. Teraz urząd z wnioskiem, iż ten teren nie jest użytkowany chce przywłaszczyć sobie go. Czy mogą to bezprawnie zrobić, a jeśli nie (mam nadzieję ze nie, chce wierzyć że istnieje jakaś jeszcze sprawiedliwość) na jakie artykuły możemy się powołać, by do tego nie doszło. Jakie powziąć kroki.
Pozdrawiam
Dorota
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.