Gazeta.pl   Forum   Dom   Eksperckie   Notariusze   darowizna a sprzedaż mieszkania

darowizna a sprzedaż mieszkania

Autor: anula52 22.12.11, 16:40
Witam serdecznie. /Byłabym wdzięczna za pomoc w trudnej dla mnie sprawie. Sprzedaję z byłym mężem mieszkanie, na które on dostał w formie darowizny część pieniędzy. wspólnie uzgodniliśmy,że suma ze sprzedaży mieszkania zostanie podzielona po równo(pomimo,że on dostał darowiznę) i klienta wpłaca po równo na 2 konta i takie zastrzeżenie zostanie zapisane w akcie notarialnym. Notariusz mi powiedziała,że w akcie notarialnym mogę także zastrzec, że mój ex mąż nie będzie w przyszłości rościł sobie prawa do pieniędzy , które otrzymałam. Czy przed podpisaniem aktu muszę zawrzeć oddzielną umowę,że on się zrzeka tych pieniędzy (darowizny) czy możemy to zawrzeć w akcie sprzedaży? Trochę chyba pogmatwałam ale może ktoś zrozumie i pomoże?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.