Gazeta.pl   Forum   Dom   Eksperckie   Notariusze   kupno mieszkania a majatek odrebny

kupno mieszkania a majatek odrebny

Autor: 4-zabazaba 17.01.12, 11:53
Witam Prosze o pomoc jak prawnie rozwiazac taka sytuacje:
Chcemy z mezem kupic mieszkanie od dewelopera, bedzie finansowane z 90% z kredytu hipotecznego, wklad wlasny 10% wartosci nieruchomosci bedzie pochodzil w polowie z naszych wspolnych oszczednosci, druga polowe przekaza mi w darowiznie moi rodzice. Ja mam wlasne mieszkanie jeszcze sprzed slubu ktore chcemy sprzedaz, ze wzgledu na slabe zainteresowanie pewnie bedzie to dopiero po kupnie nowego ( chociaz po zawarciu umowy przedwstepnej z deweloperem) i wtedy splacic czesc kapitalu kredytu hipotecznego( bank wyrazil juz na to zgode) I teraz moje pytanie brzmi jak to rozwiazac prawnie zeby w akcie notarialnym nowego mieszkania byl zapis ze ta wczesniejsza splata kapitalu bedzie finansowana z mojego majatku odrebnego? moze powinno sie to zawrzec juz w umowie przedwstepnej? czy bank nie bedzie robil problemow z teog problemu? i co w tym wkladem wlasnym? bo poki co mamy male dziecko ktorym ja sie zajmuje, pracuje tylko maz i w zasadzie srodki do splaty kredytu ( na podstawie ktorych przyznany bedzie kredyt) pochodza tylko z jego wynagrodzenia? jak rozwiazac taka sytuacje zeby moje interesy byly zabezpieczone? wiem ze najlepsze wyjscie z sytuacji to najpierw sprzedaz to mieszkania a potem kupic nowe ale co jesli tak sie nie da?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.