06.01.16, 13:57
Cześć wszystkim!
Niedawno zamieszkałam w moim nowym m2 i oczywiście parapetówka i te sprawy. Zaczęłam piec ciasto i kurczę mi nie wyszło sad Zastanawiałam się od czego to może być, bo jak zawsze piekłam w domu u Rodziców to zawsze wychodziło to ciasto. Myślałam, że to wina piekarnika, ale jednak nie. Mama powiedziała mi, że to może być wina mąki.. (użyłam innej niż tą, którą mama używa w domu...) Jak myślicie czy może to być prawda? Czy może coś innego na to wpłynęło ?
Nie znam się zbytnio bo dopiero zaczynam "dorosłe życie" w kuchni, a mam dwie lewe ręce, więc proszę o wyrozumiałość i o dobre rady na przyszłość smile
Edytor zaawansowany
  • 12.01.16, 17:28
    Hej! Ja swojego czasu też miałam z tym problem. Zauważyłam, że mąka mące nie jest równa i dużo też zależy do firmy. Ja mam swoją sprawdzoną i jestem pewna, że ciasto zawsze urośnie - Mąka Szymanowska smile Czasami używałam innych bo sytuacja tego ode mnie wymagała, ale jednak jeżeli mam do wyboru to mój wybór jest oczywisty smile
  • 29.01.16, 14:02
    ankaszym napisał(a):

    > Hej! Ja swojego czasu też miałam z tym problem. Zauważyłam, że mąka mące nie je
    > st równa i dużo też zależy do firmy. Ja mam swoją sprawdzoną i jestem pewna, że
    > ciasto zawsze urośnie - Mąka Szymanowska smile Czasami używałam innych bo sytuacj
    > a tego ode mnie wymagała, ale jednak jeżeli mam do wyboru to mój wybór jest ocz
    > ywisty smile

    Ja też jej głównie używam
  • 28.01.16, 13:32
    Kurczę chyba spóbuję faktycznie użyć sprawdzonej mąki smile
  • 19.02.16, 14:56
    I jak, wyszło?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.