Dodaj do ulubionych

Dania z ryb

23.05.09, 11:19
Edytor zaawansowany
  • korina91 05.11.13, 14:10
    mi najbardziej smakuje sushi - ma mnostwo wartosci odzywczych, jest smaczne i w niektorych miejscach tanie suspicious ostatnio przetestowalam sushi w orient corner ;> z czystym sumieniem moge powiedziec, ze mozecie tam chodzic na sushi bo maja swieze i dobre
  • lissa80 02.09.14, 16:36
    z ryb w wydaniu sushi najbardziej lubię... uramaki big_grin rybę smażoną to sandacza i łososia. A danie? Zapiekanka rybna (filety z jakiejś dobrej ryby, pieczarki, cebula i ser) podawana z ryżem smile
  • anju22 05.10.15, 11:42
    Wiem, łosoś jest pyszny, ale ostatnio byłam na spotkaniu w restauracji Halka poświęconemu rybom - nie powinniśmy kupować łososia bałtyckiego! Niedługo jego zasoby zupełnie znikną! Zamiast niego Halka podaje pysznego sandacza, którego na razie mamy pod dostatkiem. Jest też cała akcja poświęcona rybom zagrożonym - zobaczcie koniecznie na stronie WWF.
  • ankap94 18.02.18, 12:28
    Od kiedy spróbowałam tatara z łososia, to sushi w moim zestawieniu spadło na drugie miejsce. Przepis bajecznie prosty i szybki, a smak ekskluzywny. Wspaniała przekąska na imprezy. www.codogara.pl/18360/tatar-lososia/
  • zenobi11 26.05.15, 09:59
    Pstrąg zapiekany: myjesz ryby, wkładasz do brytfany. Na wierzch kładzie na to szatkowaną cebulę (im więcej tym lepiej). Solisz, polewasz oliwą z oliwek (obficie) i na 25 minut do piekarnika ( 180 st).

    Na prawde szybko , mało roboty i przyzwoicie wychodzi.

    --
    Delektuj się smakami!

    ffstore.pl
  • puszka-3 26.06.15, 12:00
    Moja babcia (dziadek był zapalonym wędkarzem ) zawsze robiła z ryby słodkowodnej ( najlepszy lin ale może być leszcz ) rybę smażoną w śmietanie.Oto przepis:
    Lina oczyszczonego dokładnie ze śluzu ( lina nie skrobiemy z łusek ) i podzielonego na dzwonka obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na dobrym oleju.Po usmażeniu przekładamy do szerokiego i płytkiego garnka ,wkładamy pół paczki masła i pęczek koperku .Stawiamy na małym gazie aby ta ryba się nie smażyła tylko "mrugała ". Po pół godzinie zapach jest taki ze trzeba koniecznie już jeść.
    SMACZNEGO.
  • puszka-3 26.06.15, 14:35
    Przepraszam,zapomniałem ( skleroza nie boli ) że do garnka po przełożeniu do niego usmażonej ryby i włożeniu masła i koperku należy wlać ok.200 ml. 30% śmietany.Po pół godzinie śmietana z masłem utworzy przezroczysty ,pyszny sosik a ryba nabierze niepowtarzalnego smaku.
    SMACZNEGO
  • zenobi11 29.06.15, 09:58
    haha... dobrze że napisałeś, bo ten sos to penie esencja smaku smile

    --
    Delektuj się smakami!

    ffstore.pl
  • kosmotynka 20.10.15, 18:19
    Ja akurat nie lubię sushi. Aczkolwiek wiem, że sporo z moich znajomych sami przygotowują tą potrawę. Ja najbardziej lubię solę, doradę i dorsza.
  • zenobi11 17.11.15, 15:51
    Ja pstrągi. Na prawdę smaczne ryby - delikatne mięso.
    --
    Delektuj się smakami!

    www.ffstore.pl

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.