Kubica rajduje aż miło w pierwszym dniu Taormin...
No cóż, z jednej strony faktycznie miło, że media z grupy Agory chyba po raz pierwszy dały coś o rajdach na stronie frontowej, co nie jest związane z jakąś tragedią.
Natomiast sama zawartość relacji, to rzeczywiście żenada. Literówki robione w pośpiechu w sumie mogę zrozumieć, choć błędy w nazwiskach są niefajne. Ale widać, że autor przed pójściem wieczorem do chaty nawet tego nie przejrzał. Ale podejmowanie się relacji z rajdu tylko na podstawie strony z wynikami on-line (które potrafią zawodzić nawet na dużo większych imprezach) i bez jakiejkolwiek wiedzy merytorycznej (choćby właśnie o nadawaniu czasów, czy o miarodajności wyników superoesu dla całego rajdu) - to jest chyba kuriozum na skalę światową. Wszystko po to, aby wyssać jak najwięcej z nazwiska Kubicy. Bogiem a prawdą, bardziej uczciwe byłoby po prostu podanie linka do strony z wynikami (zresztą wstawionego powyżej w komentarzach), niż krojenie kasy za przepisywanie tego co tam jest.
Skutek jest taki, że mamy relację na żywo z jakiegoś prowincjonalnego rajdu we Włoszech, a ściślej rzecz biorąc relację z tego co się dzieje na stronie z wynikami on-line z rajdu na Sycylii, w którym startuje Robert Kubica z jakimś pilotem oraz jeszcze chyba jakiś jeden Polak, też z pilotem (to taki mój sarkazm) i ktoś nawet przyjdzie w sobotę rano do roboty ciągnąć to dalej, natomiast nie przypominam sobie (poza wypadkami) aby napisano tu kiedykolwiek coś o Mistrzostwach Polski, nie mówiąc już o ligach niższych. Ciekawe czy p. Leniarski wie, kto jest choćby tegorocznym Mistrzem Polski?
Ale mimo wszystko jest jakiś postęp. Parę lat temu nikt tu nie odróżniał rajdów od wyścigów, a teraz chyba wiedzą, co to jest odcinek specjalny. Tak trzymać!
A naszym życzę jak najlepszego wyniku i mam nadzieję, że Robert prowadzenia nie odda i w ogóle chętnie częściej bym go widział na oesach, bo to jednak bliższe mi niż wyścigi:)