Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Wiadomości   Re: Dobrze wiedzieć...

Komentarze do artykułu

Apelacja odrzucona. "Snajper z Waszyngtonu" dostanie śmiertelny zastrzyk

Dziś wieczorem w Stanach Zjednoczonych odbędzie się egzekucja Johna Allena Mohammada, czyli "Snajpera z Waszyngtonu". 7 lat temu sterroryzował on stolicę USA, zabijając 10 osób. Amerykański Sąd Najwyższy odrzucił apelację obrońców Mohammada, którzy twierdzili, że jest on chory psychicznie.

Re: Dobrze wiedzieć...

Autor: czcigodny_jorge 10.11.09, 11:47
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
być może masz rację.
Ja jestem innego zdania niż ty. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby dobrowolne opodatkowanie swoich dochodów na utrzymywanie w więzieniach wielokrotnych morderców, gwałcicieli itp. Mam na myśli, że wszyscy wrażliwi, kierujący się głębokim humanizmem, brzydzący się karą śmierci obywatele oddawali by jakąś część swoich dochodów na karmienie zwyrodnialców. Oczywiście nie wątpię, że ci na wskroś szlachetni obywatele chcieliby również wyposażyć cele bandytów w telewizory, w wolnym zaś czasie ich pupile mogliby ćwiczyć na siłowni, aby po wyjściu z więzienia móc jednym ciosem ogłuszyć jakąś młodą dziewczynę w parku, zgwałcić ją a na koniec zabić.
Sprawiedliwości już do końca stałoby się zadość - gdyby ich ofiarą był jakiś ich "dobroczyńca".
Swoją drogą ciekawe ilu z nas by się na taki cel opodatkowało. Nie wątpię, żę ty byś to uczyniła bez najmniejszych wątpliwości.

"Być..może po iluś tam latach owa pomyłka zostanie sprostowana....." W takim przypadku nie ma mowy o pomyłce. Ludzie zatem mogą w spokoju wypuszczać swoje dzieci do szkoły, a środki finansowe które by były przeznaczone na utrzymanie tego zwyrodnialca, mogą zostać przeznaczone np na leczenie ostrej białaczki szpikowej u małej dziewczynki. :) :)

Zatem cieszmy się i weselmy - dziś na szczęście zostanie wyeliminowana jednostka zagrażająca nam wszystkim.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.