Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Wiadomości   Najbardziej żałośni

Komentarze do artykułu

Została prostytutką w trakcie pisania doktoratu. Jej historia była bestsellerem

Brytyjska naukowiec Brooke Magnanti ujawniła, że to ona jest autorką bloga "Belle de Jour" opisującego życie prostytutki w Londynie, na podstawie którego napisano serię książek i serial telewizyjny. Tożsamość autorki bloga, który był bardzo poczytny na Wyspach, była jedną z najbardziej dyskutowanych tajemnic literackich w ostatnich latach. Magnanti ujawniła, że prostytutką została w trakcie kończenia swojego doktoratu.

Najbardziej żałośni

Autor: mario-radyja 16.11.09, 02:48
Najbardziej żałośni są ci pseudo-intelektualiści, którzy tak ugrzęźli w relatywiźmie moralnym, że już nie są w stanie dojrzeć zła, zepsucia, szamba tam gdzie ono już im do nozdrzy wchodzi i głowy zatapia. Jednocześnie wszystkich, którzy jeszcze mają jakieś odruchy moralne uważają za ściemniałe bydło.

Wymienię nicki:
neolith buhaj_z_rogiem baalsaack michal-f rooboy maat35 jamgawel2

Otóż ja mam prawo dokonywać oceny moralnej tej kur.rwy i z niego nie zrezygnuje.

Wasz relatywizm moralny polega na tym, że chcecie tego zakazać. Wy chcecie świata, w którym nikomu nie wolno krytykować nikogo innego, nieważne co zrobił. Każdy ma żyć w swoim małym ogródku na który sąsiad nie ma prawa rzucać cienia. Wy mówicie: "Nikt nie ma prawa słowem drażnić mojego dobrego samopoczucia! Domagam się!"

A ja mówię, że nie domagam się, aby ją prawo ścigało. Nie domagam się kamieniołomowania. Ale domagam się, żeby kurrestwo nazwać kurrestwem, a grzech grzechem.

Ta kobieta nie została w żaden sposób zmuszona do prostytucji. Zrobiła to głównie z wygody i chciwości.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.