Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Wiadomości   Druga strona nie mniej winna.

Komentarze do artykułu

Amstaff sam wyszedł na spacer i pogryzł kobietę

W Lublinie pies groźnej rasy dotkliwie pogryzł kobietę. Amstaff prawdopodobnie przez okno sam uciekł z mieszkania na parterze i biegał po osiedlu. Policja zastrzeliła zwierzę.

Druga strona nie mniej winna.

Autor: angels_dream 20.11.09, 15:53
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Swego czasu napisałam na jednym z psich portali artykuł na temat tego, że zostawianie psów pod sklepami jest niebezpiecznie i nieodpowiedzialne. Sporo osób mnie wtedy wyśmiało, ale prawda jest taka, że pies zostawiony luzem może zrobić komuś krzywdę, zostawiony bez kagańca - jedynie na smyczy - również. Zabezpieczony smyczą i kagańcem sam może stać się ofiarą ludzkiej bezmyślności czy okrucieństwa. Inna sprawa, że psy trzeba umieć rozdzielać - w ferworze walki o własne życie nawet najlepiej ułożony pies może zrobić krzywdę własnemu panu, ale oczywiście winny tylko właściciel amstaffa i wielkie, groźne bydle. Jako właścicielka dwóch psów jestem stanowczo przeciwna zostawianiu psów samych przed sklepem - bez względu na to, ile czasu mają nam zająć sprawunki.

Inna sprawa, że dla mnie problemem nie jest sprzątanie po psach, wyprowadzanie ich na smyczy czy to, że większy nosi kaganiec na co dzień.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.