Platforma walczy o liberalizację zakazu palenia w miejscach publicznych
Gorące posiedzenie sejmowej komisji zdrowia. PO walczy o zmianę projektu ustawy wprowadzającego restrykcyjne przepisy dotyczące zakazu palenia w miejscach publicznych.
Osoby paląca zwane dalej śmierdzielami nie zdają sobie sprawy z tego jak KAŻDY papieros okropnie śmierdzi. Oni mają uszkodzone kubki smakowe i węchowe przez dym. Jako osoba niepaląca i wróg tytoniu całkowicie popieram zakaz palenia! Wentylacja nic nie daje bo smród i tak się roznosi. Czytałem ostatnio w Gazecie Prawnej artykuł filozofa na temat liberalnego podejścia do palaczy. Twierdzi On że takie zakazy to dyskryminacja palaczy. Ale brak tych zakazów to dyskryminacja niepalących!Szkoda że pod artykułenm nie dopisano-artykuł sponsorowany. Moje prawo do zdrowia i życia w czystym powietrzu jest oczywiste i niezbywalne! Bywam czasami w Ikea w tzw "restauracji" oraz w Auchan gdzie przechodzę koło kawiarni. Są tam wydzielone miejsca dla palących które to rozwiązanie jest kompletną bzdurą. Pozwalam sobie wówczas na uwagi wobec tych zadowolonych z siebie palaczy że są śmierdzielami. Powiecie że to bezczelne? Może,ale takie oddawanie się swojemu nałogowi też jest bezczelne. Wiem,tam są tabliczki że można palić i niby wszystko jest ok. Ale...właśnie,ale zwyczajna przyzwoitość nakazywała by rozejrzeć się czy komuś nie przeszkadzamy. Całkowity zakaz palenia jest jedyną metodą zwalczenia takich patologii bo nie zostawi żadnej furtki dla takich przedziwnych rozwiązań.
Palacze zawsze byli egoistami-dzisiaj My przeciwstawamy się temu egoizmowi.
--
Jeżeli myślisz o tym samym co ja,
to jesteś niezła świnia...
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.