Prognoza pogody na weekend. Dziś zimno, jutro jeszcze zimniej
Niestety na ocieplenie trzeba poczekać do przyszłego tygodnia. Dzisiaj będzie zimno. Jutro temperatura jeszcze bardziej spadnie i w dodatku zacznie wiać.
Jakoś w USA czy UK też mamy zimę jak się patrzy. I to nie jest pierwszy raz, bo o ile pamiętam to w zeszłym roku w Ameryce Północnej też mocno przymroziło. Coś więc z tym globalnym mi nie pasuje. A średnia? Średniej nie jestem w stanie sprawdzić, więc muszę wierzyć w to, co mi powiedzą specjaliści (nie będę przecież dzień w dzień zapisywał temperatury i sobie wyliczał). Widzę jednak i po swoim otoczeniu i po śledzeniu mediów, że coś jest ostatnio zimnawo. Ostatnio w sensie nie tylko tej zimy, ale poprzedniej i jeszcze wcześniejszej też. Do liceum zimą bez czapki często chodziłem. Na studiach już niezbyt. Dzisiaj się zastanawiam, czy da się ubrać dwie czapki jednocześnie.
--
"Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani."
FELIKS DZIERŻYŃSKI
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.