geometria wyborcza pokazała że I Wrocław i Poznań sa po tej samej stronie Wisły i barykady. Cała zachodnia Polska czyli głównie Ziemie Odzyskane nie boją się wermachtu i innych Kaszubów, w dodatku sa proeuropejskie. Z tą republiką oczywiście żart bo trzeba się śmiać w tych bardzo ponurych dniach.
Dziwi mnie bardzo postawa kościoła w kraju, więcej może stracić na milczącej aprobacie działań Rydzyka i kaczorów niż zyskać. już raz kościół stracił nieodwołalnie: w casach rządów ZChN. .
JP2 popierał Rydzyka i jego szczekaczkę ( wiem co piszę bo słucham od dawna i tylk odlatego mam prawo krytykować w niewybredny sposób ), nowy papa robi zwrot KK w stronę średnoiwiecza więc będzie jeszcze gorzej.
A władze poznania???
najprawdopodobniej trzęsą tyłkami i starają się wleć nowej władzy w doopę żeby tylko ocalić stolki i głowy. Bo nie są z PISu.
Dotychczas miałem o Poznaniakach bardzo dobre zdanie, myślę że nadal bedę miał a to co się stało utwierdza tylko w przekonaniu że rządzą i samorządzą jak niemal wszędzie miernoty polityczne.
Proponuję Unię Miast Zachodnich, zaprośmy Szczecin żeby mieć własny port.
Oczywiście Stolicą Wrocław a na otarcie łez odstąpimy Poznaniowi Targi Expo
pozdrawiam
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.