Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Wiadomości   Re: Problem w tym, że oni nie rozumieją...

Komentarze do artykułu

Re: Problem w tym, że oni nie rozumieją naszych ż

Autor: brzeczyk 04.07.06, 10:09
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Ja mieszkam w Niemczech od 12 lat i nie mam takich problemów. Na dowcipy o złodziejach odpowiadam dowcipami o nazistach, sam zresztą też czasem opowiadam dowcipy o polskich złodziejach.

Niestety, poczucie humoru rodaków w Polsce jest bardzo selektywne. Jak Polacy kpią z Gerharda Schrödera, umieszczając na okładce tygodnika "Wprost" ujeżdżającą go Erikę Steinbach w mundurze SS, to jest w porządku (www.wprost.pl/G/wprost_covers/a/1086_a.jpg). Jak Polak z Georga Busha robi idiotę, to jest wesoło. Jak Polak podkpiwa z Kaczorów pod hasłem "spieprzaj dziadu", to jest OK. Ale jeżeli lewacki niemiecki "TAZ" opublikuje satyryczny tekst z kilkoma skądinąd dobrymi puentami, to już jest be. No bo -- nie będzie Niemiec pluł nam w twarz!

Niestety, nasz polski hurrapatriotyzm, zacietrzewienie i brak dystansu do siebie wystawiają nas często na śmieszność.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-300 301-400 401-500 501-576
(101-200)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.