Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Wiadomości   Re: Święto Niepodległości: PO ma zakaz ...

Komentarze do artykułu

Re: Święto Niepodległości: PO ma zakaz uczestnict

Autor: puuchatek 09.11.06, 17:58
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
niestaly_czytelnik napisał:

> Może mieszkamy w różnych krajach, ale ja widzę potężnie rozruszaną gospodarkę,

I twierdzisz, że rozruszał ją PiS w ciągu roku swoich rządów? Nie rozśmieszaj mnie. PiS korzysta z koniunktury gospodarczej wypracowanej przez poprzednie rządy i nasze wejście do UE. I w dodatku - nie wykorzystuje tej koniunktury na przeprowadzenie prawdziwych refoirm, tylko ją przejada.

> bezrobocie wynosi oficjalnie 15%, ale w rzeczywistości nie więcej niż 10%,

Tak, bo trzy miliony ludzi wyjechały do Wielkiej Brytanii, prosiaczku. A gdyby zmniejszyć podatki i obciążenia pracodawców, to kto wie, może nawet bezrobocie byłoby jeszcze niższe. Ale na razie podatki rosną...

> malejącą przestępczość i naprawdę wiele innych pozytywnych zmian, które dziwnym
>
> trafem zachodzą dopiero od ostatnich wyborów parlamentarnych.

Malejąca przestępczość? Jakieś liczby? Czy tylko propaganda?
>
> Młody człowieku, który po studiach nie potrafisz znaleźć normalnej pracy - może
>
> ty po prostu leń śm...dzący jesteś?

Po pierwsze - ja już nie jestem taki młody. Po drugie - ja akurat pracę mam dobrą - pracuję "na własnym", użerając się z rozbudowaną do granic absurdu biurokracją, astronomicznymi podatkami i coraz droższym "tanim państwem". Po trzecie - tych, którzy wyjeżdżają do Wielkiej Brytanii czy Irlandii chyba trudno nazwać leniami - jakby byli leniami (a zwłaszcza śmierdzącymi) to by woleli siedzieć na d... w domu i pobierać zasiłek, który nasze socjalistyczne państwo tak hojnie proponuje.

> Przecież teraz w niektórych branżach to
> praca szuka człowieka i nie jest to praca za 500 zł jak za Millera.

Tylko za "1200 brutto". A wystarczyłoby podatki troszkę spuścić...

> > Aaaa, więc to PO rządzi w Polsce od roku? No, czego to się człowiek nie
> dowie..
>
> W swoisty sposób rządzi. Rządzi głównie mediach.

W których mediach? Bo publiczne są w rękach PiSu...

> Codziennie jesteśmy raczeni
> wykrzywionymi z nienawiści, narzekającymi facjatami tzw. "liderów" PO.

Oj, Ty chyba naprawdę za dużo oglądasz mediów publicznych... Tam rzeczywiście te twarze pełne nienawiści... Tylko że to Kaczyńscy są. ;-)

> Występują dosłownie wszędzie, niedługo będę się bał lodówkę otworzyć.

Nie bój się otwierać lodówki - przecież Twoi socjalistyczni idole nie dopuścili do wprowadzenia podatku liniowego, więc chyba Ci jeszcze jedzenie nie zniknęło...

> Poza tym
> dalej nie widać ich programu wyborczego

No, ja bym się tak nie przyznawał to tego, że nie umiem czytać.

Oj, dziecko, poczytajk czasami coś poza "Naszym Dziennikiem", bo juz zaczynasz nieświadomie cytować Jedynie Słuszną Linię... Ja rozumiem, że ciemny lud wszystko kupi, ale żeby aż tak dać sie wymóżdżyć propagandzie... Żenujące.

--
Myślenie ma kolosalną przyszłość
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (101-200)
(1-100)
przejdź do: 1-100 101-200 201-300 301-361
(201-300)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.