Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Wiadomości   Re: Poprawcie dwa błędy!

Komentarze do artykułu

Poczta nie doręczyła Ci listu? Może się zgubił...

Łodzianin znalazł na chodniku sporą paczkę z niedoręczonymi listami. Okazało się, że znalazł m.in. rachunki z TP SA, wyciągi z dwóch banków. Listy odniósł na pocztę, co by się stało, gdyby alertowicz nie był uczciwy i listy wyrzucił do kosza?

Re: Poprawcie dwa błędy!

Autor: lth 19.08.08, 21:34
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
do niedawna sam bylem lsitonoszem (w okresie wakacyjnym) i chcialem poruszyc kilkas praw

1. Jezeli lsitonsoz przyniosl juz list do twojej klatki to wrzuci go do skrzynki... chyba ze jakis imbecyl nie ma skrzynki bo po co.. wtedy zazwyczaj listonosz zadzwoni do tego kogos jesli mieszka na parterze jezeli gdzieindziej to to oleje... przeciez to nies jest polecony zeby z nim chodzic na ktores tam pietro... ewentualnie wlozy awizo w dzwi i niech cobie klient idzie na pcozte.. a jezeli chce byc listonsoz mily to po porozumieniu z klientem wlozy mu np korespondencje pod wycieraczke ect.
szczególny objaw idiotyzmu w starym budownictwie rpzewaznie jest skrzynka na półpietrze skrzynka dla mieszkancow pierwszego pietra i kondygnacji wyzej.. na parteze zazwyczaj wszyscy mają swoje małe skrzyneczki i bylo by ok gdyby nie ich gabaryt uniemozliwiajacy wlozenie przesylki wiekszej niz format A5 i gdyby na parteze wszytkie numery mieszkan byly ponumerowane ! bo nie zawsze numeracja jest przeprowadzona wlogicznej kolejnosci..
i co ma taki listonosz zrobic jak ma list dormatu a4 a skrzynke a5.. zlozyc koperte aby ja zmiescic do skrzynki ? porazka.. ja wrzucalem awizo i mialem wszytko w dupie..

po 2
poczty kozystają z biur posrednictwa pracy.. chcąc pracować na poczcie podpisujesz umowe z posrednikiem i jestes związany umowa z posrednikiem.. czyli poczta nie moze bezposrednio ciebie obarczyc winą za zgubioną przesylke.. czy potrącic ci z wyplaty równowartosc jej wartosci.. co zostawia furtkę dla wszelkiego rodzaju zlodzieji i oszustów.. nigdy mnie osobisci enie kusilo co by zerknac co jest w paczce.. ale gdybym byl ciekawski to nic by mnie rpzed tym nie powstrzymalo..

--
Nie będę prowadził dłuższych wymian zdań w pro Gejowskich dyskusjach ponieważ i geje wyzwą mnie od rasistów faszystów nazistów i wszelkiego okropieństwa.. a prawda jest jedna. Rodzina to mężczyzna i kobieta.. a wszytko inne to dewiacje...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.