Gazeta.pl   Forum   Aktualności i Media   Wiadomości   Re: nie ma to jak bycie warzywkiem z tu...

Komentarze do artykułu

Prasa o Eluanie: "Sępy rzuciły się na żywą"

"Sępy rzuciły się na żywą", "ból i wściekłość", "hańba" - tak włoskie media komentują polityczny spór dotyczący śmierci Eluany Englaro. Prasa, która popierała stanowisko premiera Silvio Berlusconiego, pisze z kolei o "morderstwie i kulturze śmierci". Włoszka zmarła w poniedziałek, cztery dni po odłączeniu jej od aparatury sztucznie podtrzymującej przy życiu.

Re: nie ma to jak bycie warzywkiem z tuba w gardl

Autor: pariah 10.02.09, 16:20
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
I dalej świadczysz o swojej niewiedzy = włoskie prawo [tak jak polskie i inne] zabrania udzielania ''czynnej'' pomocy przy takich wypadkach. Wliczone w to jest również zastrzyk, czy co tam sobie wyobrażasz w Tej głowie.
Dozwolili Włosi natomiast na ''zaprzestanie uporczywej terapii" - co oznacza w takim wypadku odłączenie od wszelkich urządzeń wspomagających pracę organów i całego organizmu.
I na tym opierała się sentencja sądu, którą hałaśliwie Kościół Katolicki do spóły z prawicą kruchtową chcieli zmienić od ręki rozporządzeniem. Chwytasz niuans prawny czy należy Ci takie różnice rysować jak przedszkolakowi.
Nie, nie czytałem Jej dokumentacji - wystarczy mi wiedza medyczna z innych wypadków, i przypadki Amerykanki Schiavo [jej mózg ważył poniżej 750 gram - mniej niż u wielu naczelnych].

Głosu do publicznych wypowiedzi Ci nie odbieram - oceniam poziom merytoryczny Twoich wypowiedzi - a skoro jest niski, to radzę zdobyć wiedzę i wtedy pouczać innych. Capisci?

Co do idiomu ''mentalność Kalego'' - tutaj też chyba musisz podnieść poziom obycia językowego - bo znów chybiasz i mylisz konteksty.
To Twój wpis sugerował mój stosunek filozoficzno-prawny do tych zagadnień - ja natomiast Twoją argumentację porównałem do identycznej stosowanej przez polityków wspomnianej partii. Nic nie pisałem o Twoich afiliacjach politycznych.

Odróżniasz wytyk od porównania? Chyba niezbyt.

Zdrowia i wiedzy.

--
Wasz już nie można nawet leczyć wasz trzeba izolować.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.