Komentarze do artykułu

Re: Garnek pełen toksyny Dodaj do ulubionych


> Zaskakuje mnie popularność nylonu w kuchni, bo jest on niepraktyczny. Jest
> miękki, nietrwały i śmierdzi.

Ale doskonale się myje w zmywarce. Łopatki drewnianej czy ze stali szlachetnej
nie umyjesz w zmywarce, czy może raczej umyjesz - raz. I wyrzucisz. Melamina
(twarde, białe, kruche tworzywo) doskonale się nadaje do mycia w zmywarkach, ale
za to drapie teflon i stal szlachetną równie mocno, co łopatka metalowa.

Dopóki narzędzia nylonowe były uznawane za bezpieczne, wygoda zmywania była
bardzo dobrym argumentem, żeby ich używać.

Swoją drogą, moje łopatki nylonowe przeszły w swoim żywocie z jakieś 500 cyklów
zmywania w 60 stopniach. Ciekawe, co i jak się im wydzieliło, co osiadło na
talerzach, a co zostało. Szkoda, że testujący nie pokusili się o sprawdzenie
zachowania nylonu w zmywarce!

--
"Don't put your trust in revolutions. They always come around again. That's why
they're called revolutions. People die, and nothing changes." -- (Terry
Pratchett, Night Watch)
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.