Pomocy niskie neutrocyty! Dodaj do ulubionych


Witam Pani doktor, bardzo bym prosila o interpretacje wynikow corki:

WBC 7,2 (6,4-15,05)
RBC 4,48 (4,0-5,0)
HCT 33% (30,7-39,3)
MCV 73,8 (70,9-80,1)
MCH 26,3 (23,4-27,4)
MCHC 35,6 (32,6-35,4)
CHCM 35,3 (33,0-37,0)
RDW 14% (12,6-14,7)
HDW 3,2 (2,3-3,2)
PLT 442 (238-497)
MPV 7,5 (7,0-9,3)

NEUT% 18,7% (23,8%-69,3%)
LYM% 68,8% (18,4-61%)
MONO% 5,1% (3,6-9)
EOS% 1,7% (0,0-2,8)
BASO% 1,1% (0,0-1,1)
LUC 4,6% (0,0-4,0)

NEUT 1,41 (1,9-9,6)
LYM 5,17 (1,7-6,7)
MONO 0,38 (0,3-1,5)
EOS 0,13 (0,0-0,3)
BASO 0,08 (0,0-0,2)
LUC 0,35 (0,-0,4)

Mikrocytosis ++
Atypical Lymph +
OB 9 mm/1h
mocz w normie.
Corka ma 13mc, od paru dni ma lekko powiekszone wezly chlonne za uszkami i pod pachami (wielkosci ziarnka kawy), stad badania.
Sa dla mnie niepokojace, martwie sie bardzo niskim poziomem neutrocytow. Zastanawia mnie rowniez co oznacza mikrocytosis oraz te nietypowe limfocyty.
Corka nie ma zadnej infekcji, nie ma kataru, stanow podgoraczkowych, jest zywa, dobrze je , nie zauwazylam nic niepokojacego. Dodam ze nie cale 3 tyg. byla szczepiona.
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.



--
* * * MaJciA * * *
...moja największa miłóść...
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.