Dodaj do ulubionych

Bardzo prosze o pilną interpretację wyników

04.03.10, 14:30
Córcia 5 lat po wielu infekcjach dostała skierowanie na wyniki, Dodam że 1,5
tyg temu skończyła serię 2 tygodnie amoksiklav - zmiany w płucu oraz bakteria
hemopfiluz w gardle.
OB 5 MM
BILIRUBINA CAŁK 0,21
CRP 5,0
AMINOTRANSFERAZA ALANINOWA 20 U\L
ASPARAGININOWA 26U\L
IGE 27,8

LEUKOCYTY WE KRWI 4,500
LIMFOCYTY# 0,9
MID KOMÓRKI POŚREDNIE 1,2
GRANULOCYTY# 2,4
LIMFOCYTY%20,2
MID - POŚREDNIE 27,1%
GRANULOCYTY% 52,7

ERYTROCYTY 5,10
HEMATOKRYT 41,0
HEMOGLOBINA 13,3
MCV 80,4
MCH 26,1
MCHC 32,4
WSKAŹNIK ANIZOCYTOZY ERYTROCYTÓW 14,2

PŁYTKI KRWI 317
ŚREDNIA OBJĘTOŚĆ PŁYTEK 10,1
WSKAŹNIK ANIZOTYCOZY PŁYTEK 13,1
WSKAŹNIK DUŻYCH PŁYTEK 26,3
GLUKOZA 82

NIEPOKOJĄ MNIE TE LEUKOCYTY I LIMFOCYTY GDUŻ SĄ W DOLNEJ GRANICY I PONIŻEJ.
CZY TO MOŻE O CZYMS ŚWIADCZYĆ???

BADANIE MOCZY OK I KAŁ NA PASOŻYTY - UJEMNY

DZIĘKUJĘ ZA SZYBKA ODPOWIEDŹ
Edytor zaawansowany
  • wiola2214 04.03.10, 20:16
    Podam normy:

    Córcia 5 lat po wielu infekcjach dostała skierowanie na wyniki, Dodam że 1,5
    tyg temu skończyła serię 2 tygodnie amoksiklav - zmiany w płucu oraz bakteria
    hemopfiluz w gardle.
    OB 5 MM norma do 20
    BILIRUBINA CAŁK 0,21 0,0-1,1
    CRP 5,0 0,0-8,0
    AMINOTRANSFERAZA ALANINOWA 20 U\L 0-50
    ASPARAGININOWA 26U\L 0-45
    IGE 27,8 do 100

    LEUKOCYTY WE KRWI 4,500 (4,500-13,000)
    LIMFOCYTY# 0,9 (1,5 - 8,0)
    MID KOMÓRKI POŚREDNIE 1,2
    GRANULOCYTY# 2,4 (1,5-8,5)
    LIMFOCYTY%20,2 (20,0-45,5)
    MID - POŚREDNIE 27,1% (1,3-25,9)
    GRANULOCYTY% 52,7 ( 45-70)

    ERYTROCYTY 5,10 4,30-5,50
    HEMATOKRYT 41,0 34-41
    HEMOGLOBINA 13,3 10,9-14,2
    MCV 80,4 80-97
    MCH 26,1 26-32
    MCHC 32,4 31-36
    WSKAŹNIK ANIZOCYTOZY ERYTROCYTÓW 14,2 11,5-14,5

    PŁYTKI KRWI 317 140-440
    ŚREDNIA OBJĘTOŚĆ PŁYTEK 10,1 8-12
    WSKAŹNIK ANIZOTYCOZY PŁYTEK 13,1 12,5-19,5
    WSKAŹNIK DUŻYCH PŁYTEK 26,3 14,3-44
    GLUKOZA 82
    NIEPOKOJĄ MNIE TE LEUKOCYTY I LIMFOCYTY GDUŻ SĄ W DOLNEJ GRANICY I PONIŻEJ.
    CZY TO MOŻE O CZYMS ŚWIADCZYĆ???
    czy to może byc następstwo licznych infekcji oraz kilku antybiotykoterapii?

    strasznie sie martwię, prosze o pomoc

    BADANIE MOCZY OK I KAŁ NA PASOŻYTY - owsiki

    DZIĘKUJĘ ZA SZYBKA ODPOWIEDŹ
  • kasiaalbrecht 05.03.10, 21:09
    wyniki w granicach normy wiekowej zmiany rozmazu mogą wynikać z przebytej
    infekcji ew do kontroli za 2- tgodnie

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka