Dodaj do ulubionych

BardzOProszę o interpretacje wyników badań

03.12.10, 22:47
Córka ma prawie 16 lat,z powodu tachykardi dwa razy bylo u niej pogotowie,przechodzilo jej to kołatanie serca,lekarz twierdzil ze to nerwy.Zrobilismy wiele badań poziom hormonow tarczycy,potas,magnez,d-dimery,fibrynogen,kreatynina,echo serca,ekg,wszystko wychodzi oki,tylko morfologia i żelazo nie.Podam wyniki
WBC 5,25 (NORMA 4-10)
LYM 1.90
MID 0.62 (0.15-0.7)
GRA 2.73
LY% 36.1
MI%11.9
GR% 52.0

RBC 3.83 (NORMA 3.5-5)
HGB 12.1 (11.5-16)
HCT 33.9 % (NORMA36-48) !
MCV 89
MCH 31.6
MCHC 35.6
RDWC 13.4

PLT 224
PCT 0.17
MPV 7.8
ROZMAZ RĘCZNY
paleczkowate 2
gran. podzielone 56
kwasochlonne 3
limfocyty 30
monocyty 8
nieznaczna aminocytoza i amizochromia
Zrobilismy tez poziom żelaza i o dziwo jest wysoki 143 przy normie 37-145
nie wiem czy na poziom zelaza mogł wpłynąc podawany od tygodnia falvit który zawiera żelazo.???
widzę ze RBC i HGB sa w bardzo dolnej granicy normy,a HCT poniżej tej granicy.Prosze Panią doktor o interpretacje tych wyników,czy taka morfologia może być powodem tego przyspieszonego bicia serca.Jakie leki podawać dziecku na poprawe morfologii.?????



Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka