Dodaj do ulubionych

morfologia u 3 latka

16.12.08, 17:53
Witam!
Bardzo proszę o interpretację wyników morfologii mojego 3 letniego synka. Krew pobierana była rano, po wypiciu lekkiego kompotu przez synka. Wcześniej, gdy dziecko było badane na czczo, hgb, rbc i htc były dużo powyżej normy. Czy obecne wyniki są prawidłowe? Nie wiem, czy normy podane w nawiasach są dla dzieci czy dla osób dorosłych.
Z góry dziękuję za interpretację.

WBC: 7.50 tys./uL (norma 5.5-13,5)
RBC: 5.16 mln/uL (3.9-5.3)
Hgb: 14.10 g/dL (11.1-14.3)
Hct: 37.80 % (35-45)
MCV: 73.80 -fL (83-103)
MCH: 27.30 - pg (28-34)
MCHC: 37.30 + g/dL (32-36)
RDW: 13.13 % (11.6-16.5)
PLT: 329.00 tys./uL (150-400)
PDW: 10.40 % (6.1-11)
MPV: 8.90 fL (7.4-11)
PLCR: 18.20 % (6-24)
Rozmaz:
Neutrophil: 34%
Eosinophil: 4%
Monocyty: 1%
Lymphocyte: 61%


Edytor zaawansowany
  • 17.12.08, 13:36
    Bardzo ładne wyniki ;)

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.