Dodaj do ulubionych

naleśniki a patelnia

27.11.14, 16:28
na jakiej patelni smażycie naleśniki? nie mam typowo naleśnikowej, zawsze smażyłam na takiej zwykłej, ale ostatnio kupiłam sobie taką która ma nie gładkie dno, a w takie jakby sześciokąty... myslicie, że da się na tym usmażyć naleśniki? czy lepiej kupić drugą patelnie specjalnie do nich?
Edytor zaawansowany
  • 28.11.14, 18:00
    sprawdź i sie przekonasz :) ja zawsze smażę na zwykłej gładkiej z teflonu
  • 01.12.14, 15:55
    Spokojnie możesz używać patelni z lekko perforowanym dnem, naleśniki będą wtedy miały fikuśne wzorki :-:

    Pozdrawiam,
    M

    blog o zdrowym odżywianiu przepisy
    zdrowe odzywianie blog
  • 11.12.15, 12:30
    Ja smażę na każdej jaką tylko mam w domu. Posiadam jednak też tą "specjalną". Fajnie się smaży i można przewracać w powietrzu naleśniki i np ja smazę wtedy bez oleju
  • 18.08.16, 15:24
    myśle, że spokojnie wyjdzie, dobrze że nie grillowa :D
  • 03.02.17, 11:51
    Ja długo miałam normalną, niedawno kupiłam typowo nalesnikową i nie widzę różnicy w smażeniu jakiejś specjalnej. Obie są teflonowe wiec smażę na kropelce oliwy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.