29.11.14, 11:16
jak zrobić lukier, żeby był idealnie biały? w zeszłym roku zrobiłam do pierniczków i później zrobil się taki... lekko przeźroczysty :/ nie chce kupować gotowego, może jakiś specjalny cukier jest do tego czy coś?
Edytor zaawansowany
  • 07.11.16, 11:53
    ja robię z cukru pudru i soku z cytryny ale ten właśnie robi się potem przezroczysty, można zrobić z białek i cukru pudru, wtedy jest biały i trwalszy :)

    --
    to-co-lubie-gotuje.pl/
  • 03.02.17, 11:56
    u mnie chyba sprawdza się zasada że im gęstszy tym potem bielszy bo sie nie rozpływa, tez robię z cukru pudru

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.