Myślę, że mogę być w ciąży. Boję się, że mogę być w ciąży. Czemu nie brałam tych cholernych hormonów? Może powinnam? Tylko po nich też czułam się okropnie
doskonale rozumiem autorkę listu, cieszę się, że ktoś porusza ten temat. Ja też panicznie niemal boję się ciąży. W naszym społeczeństwie panuje przekonanie, że kobieta chce mież dzieci, a jak nie chce, to i tak chce, ale o tym nie wie, jak bedzie miała to pokocha itp. A ja nie chcę. Biore hormony, ale i tak co miesiąc panikuję. Nie wyobrażam sobie tego. To jest dla mnie jak koszmar. Ciaża? Dziecko? Straszne. Mam 20 lat, moje koleżanki powoli wiją gnazdka i zaczynaja mieć dzieci, ale ja sobie tego nie wyobrażam.
Niestety żyję w Polsce, moimi jajnikami i macica rządzi Państwo i nie mogę ich sobie podwiązać, dlatego przez następne 30 lat będę co miesiąc panikować, chyba, że wcześniej dostanę z tego powodu nerwicy. ;-((((
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.