Mam 25 lat,jestem niezależna finansowo, uwielbiam wyzwania...kończę studia na Wydziale Sztuk Pięknych, przez rok mieszkałam w Londynie, po skończeniu studiów zamierzam tam wrócić...a może znowu stawie czoła wyzwaniu i spróbuje jak żyje się w innym zakątku świata...Mój partner jest 10 lat starszy, on również nie chce mieć dzieci, cenimy sobie ową mobilność i niezależność którą daje nieposiadanie potomstwa...Młodsza siostra ma męża i dziecko, a Ty kiedy zamierzasz się ustatkować? Pytają babcie i ciocie? Na moją odpowiedź że nigdy reagują uśmiechem...Jeszcze jesteś młoda, zobaczysz zmieni Ci się...A ja uważam że egoistyczna potrzeba posiadania spadkobiercy genów to nie jest sposób na wypełnienie pustki w życiu, w szukaniu odpowiedzi na najważniejsze pytania o cel i sens dzieci są tylko przeszkodą...Nie, nie uważam by celem mojego życia miało być posiadanie potomstwa, dzieci nie nadadzą mu sensu..
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.