Dodaj do ulubionych

Kuchnia artystyczna

07.12.08, 14:52
Starta gałka była podobno przez któreś z amerykańskich plemion używana jako
narkotyk służący do nawiązywania kontaktu z bogami.
Mi się nawiązać kontaktu nie udało, ale dwa dni wyjęte z życiorysu i tak
zostały mi w pamięci.
Edytor zaawansowany
  • myszsza007 07.12.08, 23:32
    Nie lubię artykułów o gotowaniu w wykonaniu pani Gessler. Są
    artystyczne, nieżyciowe, taki szczypiorek zawiązany w gustowną
    kokardkę. Nie ma w nich serca, miłości.
    Potrawy serwowane w Qchni są drogie, małe i niestety, niesmaczne.
  • waran_z_komodo 09.12.08, 15:46
    do pierwszego: tak i nadal jest. Ostatnio bralem udizal w imprezie na karaibach.
    Ja oczywiscie nie probowalem bo to niemoralne ;) To jest zreszta fafik w
    porownaniu z grzybami, ktorych nie radze probowac. Wiem bo ktos mi powiedzial na
    przystanku autobusowym do Wrzesni.

    do myszki: ta pani nie ma zielonego pojecia o gotowaniu: smietana, maslo,
    kokardka. Obled opanowal kucharzy: kilka lat temu bylem w hotelu Borint w
    Karkonoszach. Ze zdziwieniem zobaczylem potrawy w rodzaju 'kokardkowych' i
    zapytalem o kucharza. Ten wyjasnil mi ze teraz 'tak sie gotuje', nie ma juz
    'ciezkiego polskiego jedzenia'. Tak jakby takie zawsze bylo dla wszystkich...
    Zaproponowal mi deser jego wystroju: sernik byl sztampowy, jakas masa nalana do
    foremki, na prysnal odrobinka smietanopodobnego bialego czegos z puszki, dal
    kilka jagodek dla kontrastu i moze nawet ze dwie malinki. To przybral galazka
    miety. Wg mnie to kompletny idiota a nie kucharz a hotel powinien go zepchnac
    ze skaly.

    NIe widze nic zlego w polskim bigosie, flaczkach wolowych, medalionach
    mysliwskich, knedlach, pierogach, itp itd. Ludzie nie dajcie sie zwariowac do
    konca, useyourbrain :)) Bardzo trafne.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka