Dodaj do ulubionych

prosba o interpretacje wyników

12.01.12, 14:44
Ponieważ od dawna nie za dobrze się czuję postanowiłam zrobić podstawowe badania i pokazać je Wam wraz z opisem dolegliwości z prośba o pomoc w ich interpretacji.
Wyniki: hemoglobina 12,6(12-16)
TSH3 generacji 2,247 mlU/l (0,53-4,6)
FT3 2,57 pg/ml(2,1-3,8) tj. 27,65%
FT4 1,11 ng/dl (0,82-1,63) tj. 35,80%
Objawy:
-przewlekłe pieczenie oczu(przeprowadzona cała diagnostyka bakteriologiczno-alegiczna i nic. Wyszedł jednak demodex(nużeniec)-zrobiłam badanie ponieważ na potegę wypadały mi rzęsy.Po przeleczeniu rzęsy nie wypadają , ale oczy nadal szczypią)
-"ociężałość" umysłowa, rozkojarzenie ,słaba pamięć
-ciągłe bóle łydek: nie są to skórcze, ale nogi mam obolołe i cięzkie.Szczególnie rankiem.Żylaków brak
-"dyskotekowe" bóle stawów tzn. bez żadnej przyczyny i innych objawów zaczynają mnie bolec np. dwa kolana na raz. Ból przechodzi po kilku-kilkudziesięciu minutach na np. kilka dni i potem nagle zaczyna mnie bolec nadgarstek. Znów brak przyczyny, czas zrózniocowany , ból znika sam . Takie skaczące bóle dotyczą kolan i nadgarstków.
-temp. 36,8-37,2. Mierzę rano.
-w nocy budzę się z wilgotna, spocona na plecach skórą. A śpie w tem. 19 st, nie jest mi gorąco.
-niskie ciśnienie, pije kilka kaw dziennie any funkcjonować;
-często "hula" mi w głowie- np. siedze przy kompie, zamykam oczy a w głowie mam karuzele, wszystko mi wiruje. Jak otworze oczy to dziwne uczucie mija.
-do tego ciagle nic mi sie nie chce, nie ma siły. Akurat z tym uczuciem walczę i poprostu nie daję mu sie ogarnąc. Nie zawsze to się udaje.
-zaintersowanie seksem mimo braku innych problemów -0%

To tak w skrócie. Nie wiem, czy czy to sa objawy jakiejkolwiek klasyfikowanej medycznie choroby, ale czuje się z nim źle i chce to zmienić.

Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: prosba o interpretacje wyników 13.01.12, 01:03
      Masz niski poziom hormonów tarczycy. Zrób badanie przeciwciał aTPO i aTG plus usg tarczycy i z wynikami odwiedź endokrynologa.

      Możesz mieć też (jako bonus od życia) zakażenie jakąś bakterią, albo i kilku różnymi. Skaczące bóle stawów, mięśni, zawroty głowy, poty, stan podgorączkowy itp. to objawy nie tylko niedoczynności tarczycy. Ukąsiło cię coś? Pamiętasz kleszcza, gza, cokolwiek podobnego?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka