Dodaj do ulubionych

proszę o interpretację wyników badań

11.03.14, 19:36
WITAM PROSZE O INTERPRETACJE WYNIKÓW BADAŃ, BO NIE WIEM CZY MARTWIĆ SIE CZY TO NIC TAKIEGO.
1. USG TARCZYCY: TARCZYCA NIECO POWIĘKSZONA Z ZACHOWANYM PODZIAŁEM NA PŁATY I CIEŚŃ. STRUKTURA JEDNORODNA, PRAWIDŁOWA ECHOGENICZNOŚĆ. UNACZYNIENIA PATOLOGICZNEGO BRAK. PŁAT PRAWY 65x15x21 mm PŁAT LEWY 61x14x21 mm. W GÓRNEJ CZĘŚCI SZYI PO STRONIE PRAWEJ POJEDYNCZE POWIĘKSZONE WĘZŁY CHŁONNE O ŚR. OK 21 MM A PO LEWEJ O ŚR. OK. 17,6 MM.
2. TSH 0,67 uUL/ml (norma 0,35-4,94)
FT3 2,36 pg/ml (norma 1,71-3,71)
FT4 1,16 NG/DL (norma 0,7- 1,48)
anty-TPO 0,63 IU/ml (norma 0-5,61)
anty-TG 1,13 IU/ml (norma 0- 4,11)
witamina D 17 ng/ml poziom niewystarczający 10-30

Dziękuje
Edytor zaawansowany
  • anka.83 12.03.14, 14:31
    Przelicz proszę wyniki na kalkulatorze (link w nagłówku forum), napisz, co (jakie objawy) skłoniło Cię/lekarza do wykonania w/w badań.
  • anka.83 12.03.14, 14:31
    I jeszcze jedna prośba, NIE KRZYCZ, pisz małymi literamismile

    pozdrawiam
  • no-wa1 12.03.14, 16:01
    witam,
    moje przeliczenia na procenty: FT4 58,97% , FT3 32,50%
    objętość całej tarczycy 19,2045 ml, objętość płata prawego 10,2375 ml, objętość płata lewego 8,967 ml

    Lekarz prowadzący jest internistą, pojechałam na wizytę, gdyż od ponad pół roku mam złe wyniki GGTP i fosfatazy zasadowej, przewyższają normę trzykrotnie. Lekarz w trakcie badania stwierdził, iż mam powiększone wole i węzły chłonne na szyii, w trakcie stresu wychodzą mi plamy na szyii, dekolcie, plecach taka pokrzywka i pojawiają się poty. Wogóle to żle się czuje od długiego czasu, zmęczenie, spadek energii w trakcie dnia, uczucie zimna duże, ospałość, często łapie infekcję. Lekarz prosił, żebym porobiła te badania i stwierdził, że podejrzewa dwie choroby autoimmunologiczne. Poprosił także o konsultację endokrynologiczną. Obecnie czekam jeszcze na wyniki ANA2.
    Dziękuję za odpowiedź
  • beatapie146 12.03.18, 16:38
    Proszę o interpretacje, czy ta konwersja jest prawidłowa?
    FT4 44.87% [ wynik 1.05, norma (0.7 - 1.48)]

    FT3 32.50% [ wynik 2.36, norma (1.71 - 3.71)]

  • beatapie146 12.03.18, 16:40
    proszę o interpretację wyników

    FT4 44.87% [ wynik 1.05, norma (0.7 - 1.48)]

    FT3 32.50% [ wynik 2.36, norma (1.71 - 3.71)]

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.