16.02.17, 17:03
FT4 20.51% [ wynik 0.86, norma (0.7 - 1.48)]

FT3 70.65% [ wynik 3.12, norma (1.7 - 3.71)]

tsh 1.654 ( NORMA 0.350-4.94)
trudności z zajsciem w ciążę trądzik różowaty sucha skóra podwyższony cukier bóle stawe
Edytor zaawansowany
  • 16.02.17, 17:09
    Rozumiem ze chciałaś o coś zapytać.
  • 16.02.17, 17:17
    tak proszę o radę czy wyniki ok czy gdzieś się udać zrobić dodatkowe badania
  • 16.02.17, 19:10
    moim zdaniem wyniki wskazuja na niedoczynnosc. Ale to pojedynczy wynik.
    Powinnas wykonac usg tarczycy w celu okreslenia stanu i wielkosci gruczolu. To moze dac info, czy twoj stan jest zwiazany ze stanem zapalnym tarczycy. Jesli usg bedzie prawidlowe to okreslilabym przeciwciala anty-tpo i anty-tg.

    Niezaleznie od watku tarczycoowego sprawdzilabym wotek glukozowo-insulinowy, to bardzo wazne.W tym celu wykonalabym badanie krzywej cukrowej i insulinowej. obie 3 punktowe. Moze problem jest szerszy skoro piszesz o problemach z zajsciem i tradziku oraz podwyzszonym cukrze.

    Dodatkowo na forum zalecamy badanie poziomu ferrytyny, wit. b12, wit. D25oh.

    Jaki byl wynik cukru na czczo?
  • 16.02.17, 21:39
    cukier na czczo 122 w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążowa
    do tego mam powyżej normy płytki czerwone i i krwinko białe wbc
  • 16.02.17, 21:44
    i mam zrobiona hemoglobine glikowana 6.20% norma jest do 6%
  • 16.02.17, 23:11
    co swiadczy o przedcukrzycowy, powinnas byc na scislej diecie o niskim ig, skonsultowac wyniki krzywych z endokrynoologiem lub diabetologiem.
    o ile masz przekroczone normy plytek, rbc i wbc?
  • 17.02.17, 07:04
    płytki krwi 418 tyś norma do 350tyś
    wbc10.6 norma 10
    rbc 4.92 norma do 5.00
    limfoctyty 3.9 tyś norma do 3.5tys
    Neut 5.5 norma 5.00
    reszta wyników książkowa
  • 17.02.17, 07:17
    Aniu, czy to ty pisałaś do mnie maila? To ty masz celiakię i gastrolog zalecił ci tylko ograniczenie glutenu?

    --
    inteligentny-projekt.pl

    kazdystudent.pl
  • 17.02.17, 08:04
    niestety nie
  • 19.02.17, 20:57
    płytki krwi 418 tyś norma do 350tyś
    wbc10.6 norma 10
    rbc 4.92 norma do 5.00
    limfoctyty 3.9 tyś norma do 3.5tys
    Neut 5.5 norma 5.00
    reszta wyników książkowa
  • 20.02.17, 11:04
    taki odbraz morfoligii odpowiada zapaleniu, masz diagnostyke zapalenia tarczycy : anty-tpo, anty-tg?
    Podstawowe parametry zaplane to CRP i OB. Masz jakies problemy jelitowe, prowlemy z trawieniem, bole brzucha?
    Bole sawow wystepuja w ch. autoimmunologiczych, np w hashimoto.
    Sama mam plytki bardzo wysokie rzedu 1 mln, twoje sa niewiele przekroczone, ale powinnas to zglosic lekarzowi rodzinnemu, wykonac rozmaz manualny.
  • 20.02.17, 11:37
    właśnie dopiero idę zrobić badania dodatkowe zanim pójdę do lekarza bo i tak mi nie da na nic skierowania ciężko od niego wyciągnąć cokolwiek
    mam zaparcia czuje się jak napomplwana balon popołudniu nie mogę dopiac spodni ściągnąć obrączki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.