Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników

01.06.17, 20:39
Proszę o interpretację wyników,
kobieta 42 lata,
objawy: zmęczenie, senność, problemy z pamięcią, problemy z utrzymaniem wagi, wypadanie włosów, brwi, od zawsze zmarzluch, problemy z miesiączką,
Wyniki badań w normie, przy czym holesterol 184 (100-200), potas 5,1 (3,6-5,1)?
TSH 1,000 (0,270-4,200)
Ft3 3,0 (2,00-4,40)
Ft4 1,37 (0,93-1,71)
antyTPO 11,39 (0-34)
anty TG 15,50 (0-115)

Czy pownnam się wybrać do endokrynologa z takimi wynikami?
będę wdzięczna za pomoc...


Edytor zaawansowany
  • 03.06.17, 19:24
    Powinnaś wykonać usg tarczycy i koniecznie wykonać badanie krzywej insulinowej glukozowej.mozesz miec insulinooporności, bo objawy są. z wynikami udaj się do endokrynologa.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.