Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników - hashimoto??

28.06.17, 21:23
Witam,
po dłuższym czasie problemów jelitowo-żołądkowych poszłam do lekarza po poradę. Z początku dostałam leki typowo osłonowe na żołądek po dwóch tygodniach bez poprawy, nifuroksazyd na jelita i skierowanie na badania: morfologia, tsh itp.
Wszystkie wyniki ok, poza dziwnie podwyższonym TSH 3.27, choć wg labolatorum jest w normie(0.25-5) to zastanowiło mnie bo czytałam kiedyś że u młodych osób (30 lat) nie powinno przekraczać 1.5. Na własną ręke zrobiłam po kilku dniach bardziej szczegółowe badania i wyniki: TSH 1.45 (0.27-4.2), FT3 6.98 pmol/l (3.10-6.80), FT4 15.83 pmol/l (12-22), ATPO 9.4 IU/ml (<34), ATG 207,4 U/ml (<60). Czy podwyższone FT3 i ATG moe świadczyć o Hashimoto? Poza problemami brzusznymi od jakiegoś czasu mam problemy z zatokami, dziwnymi stanami zapalnymi skóry twarzy, słabo śpię i ogólnie czuje często zmęczenie. Kontrole u lekarza mam za dwa dni dlatego pytam tak orientacyjnie tylko. Z góry dziękuję smile
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.