Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

26.07.17, 15:58
Proszę o interpretację moich wyników.
TSH 2.7176
FT4 0.93 ng/sL
FT3 2.93 pg/mL
AntyTPO 0.37 lU/mL
AntyTG 0.59 IU/mL
W kalkulatorze wychodzi
FT4 29.87% [ wynik 0.93, norma (0.7 - 1.47)]
FT3 61.00% [ wynik 2.93, norma (1.71 - 3.71)]
Cukier, morfologia, cholesterol, kreatynina w normie.
Czuję się źle od 9 lat - od urodzenia córki, z różnym natężeniem. W ostatnim czasie nie jestem w stanie funkcjonować i szukam przyczyny. Moje objawy:
- ciągłe zmęczenie. Czasami niewielki aktywność skutkuje mega zmęczeniem - wyjście do sklepu, odebranie dziecka ze szkoły skutkuje tym, że muszę się położyć, bo jestem tak zmęczona.
- bóle mięśni i stawów - także od ciąży mam problemy z zębami. Nie potrafię ich dołączyć. Plomby wiecznie wypadają, a co chwilę dochodzą nowe miejsca z próchnicą.
- problemy z utrzymaniem ciąży - 1 poroniłam, a 2 były zagrożone.
- od niedawna drżenie dłoni i mięśni.
- biegunki - bez powodu od tak przychodzą okresy biegunek. Czasami kilka minut od zjedzenia czegoś muszę biec do toalety.
- rozdrażnienie, łatwo się denerwuje, ciężko jest mi się skupić.
Kiedyś byłam całkiem inna osobą. Teraz walczę żeby jakoś przeżyć dzień. Moja mama ma chorą tarczyca i okresowo badałam hormony i wychodziły niby w normie na podobnym poziomie jak teraz. Raz ok rok po pierwszej ciąży tej było powyżej 3, ale lekarz uznał ze w porzadku. Miałam 10 lat temu usg tarczycy wówczas objętość tarczycy wyszła 11.
Proszę o pomoc, bo zwariuję. Z góry dziękuję
Edytor zaawansowany
  • 26.07.17, 16:03
    A i mam problem z niedowagą. Jem więcej od męża, a jestem wiecznie na minusie 😐
  • 27.07.17, 14:14
    Zrób sobie pakiet anemiczny,ferrytyna,b12 i pozażywaj magnez i Wit D , to na zęby ponoć dobrze robi (magnez)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.