Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc w interpretacji wyników

27.08.17, 20:05
Mam do was prośbę bo nie wiem czy moja tarczyca jest w normie:

Tyreotropina (TSH) 2,481 µIU/mL 0,34 — 4,94
FT3 4,95 pmol/l 2,63 — 5,70 (75,57%)
FT4 10,59 pmol/l 9,01 — 19,05 (15,74%)

P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) <3.00 IU/ml < 5,61
P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) <3.00 IU/ml < 4,11

Wyniki robiłam po raz pierwszy w życiu. Czy powinnam szukać endokrynologa?
Edytor zaawansowany
  • 29.08.17, 06:19
    Dodam, że mam 33 lata. W mojej rodzinie są priblemy z tarczycą. Po przejrzeniu forum widzę, że chyba mam problemy ze stosunkiem Ft3 i Ft4, ale oba parametry są nadal w normie. Co może być przyczyną?? Będę wdzięczna za odpowiedź.
  • 29.08.17, 16:01
    Jak się czujesz? Jeśli dobrze, to daj sobie spokój. Jeśli źle, pilnie zwróć uwagę na dietę, nie jedz byle czego, zbadaj ferrytynę i poziom witaminy D3, zrób usg tarczycy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.