Dodaj do ulubionych

Wyniki badań hormonów tarczycy proszę o wypowiedź

10.09.17, 12:46
Co mnie skłoniło do zbadania tarczycy złe samopoczucie,zmęczenie i wzrost spory wagi mimo braku zmiany diety. Kiedyś przy takim jedzeniu jak do tej pory schudłam 8 kg a teraz jem mniej mam nadwagę ok 15 kg masakra. Ostatnio niepokoi mnie mój cukier ,bardzo często zdarza się kilka razy dziennie mam takie spadki cukru ze nie wiem jak się nazywam. Dziwi mnie że po ok godz. po zjedzeniu objadu cukier nie przekracza 100.
Moje wyniki
TSH 0,984 (0,350-4,000)
FT4 0,85 (0,70-1,48)
FT3 2,01 (1,71-3,71)
ATPO 0,24 (<5,61)
będę wdzięczna za odp. sugestie itp.
Edytor zaawansowany
  • 10.09.17, 13:23
    Tarczyca nisko może z powodu insulinooporności. Koniecznie zrób 3 punktowa krzywa glukozowa i insulinowa i z wynikami udaj się do endo i najlepiej diabetologa tez.
  • 10.09.17, 13:33
    Dziękuję

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.