Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników

21.09.17, 20:37
Witam, mam 21 lat. Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badań. Dodam, że choruje na PCOS i insulinooporność.
TSH 2,650 ulU/mL (norma 0,4 - 4)
FT3 3,35 pg/ml (norma 1,8 - 4,2)
FT4 1,00 ng/dl (norma 0,89 - 1,76)
P.ciała anty - TG <20,0 IU/ml (norma 0 - 40)
P.ciała anty - TPO <10,0 IU/ml (norma 0 - 35)
Edytor zaawansowany
  • 24.09.17, 17:20
    Masz trochę za wysokie tsh jak na swój wiek i w dodatku niskie fT4 - też jak na Twój wiek.
    Warto zrobić usg tarczycy, pokazać wyniki dobremu endo, szczególnie jeśli się źle czujesz.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.