Dodaj do ulubionych

Czy to niedobór jodu?

09.10.17, 16:42
Proszę o jakieś uwagi dotyczące wyników bo niepokoi mnie wysoki poziom FT 3.
Wyniki z dziś:
TSH 0,53 norma 0,27-4,0 ulU/m
FT3 6,5 norma 1,5-4,1 ng/ml
FT4 1,5 norma 0,89-1,76 ng/100 ml
Wynik z sierpnia to:
TSH 4,16 przy normie 0,27-4,20
FT3 3,08 przy normie 2,0-4,40
FT4 1,45 przy normie 0,93-1,71. Od kielku miesięcy biorę lek. Do sierpnia brałam Euthyrox 50 ale zmieniłam na Letrox. Lekarz mi kazał brać 75 ale po tej dawce byłam tak roztrzęsiona że nie mogłam funkcjonowac i dlatego biorę 50.
Przeciwciała miałam nisko. Biorę letrox 50. Nie wiem czemu FT 3 tak wysoko. Może to niedobór jodu? Poradzcie coś. I czy TSH nie za nisko? Lekarz u którego dziś byłam stwierdził że wyniki są dobre ale mnie jednak niepokoi to wysokie FT3.
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.